Vítkovice přivítají poprvé v historii Kladno

16. února 2011, CD

Přijďte podpořit vítkovické hráče! Blíží se play-off.

 

Základní část graduje. Z výkonu jednotlivých týmů lze vyčíst formu před vyvrcholením sezony. Svou roli sehraje určitě i zdravotní stav hráčů.

Vítkovický kádr byl v posledních týdnech chřipkou a nemocemi zúžen o několik hráčů i trenéra. V okleštěné sestavě však dokázal vyhrát důležitý zápas na Chodově a v posledním kole udolal Spartu na jeho hřišti. Střelec vítězné branky Lukáš Hrubý si ale odnesl ze zápasu zraněné zad. Jeho start v sobotním duelu s nováčkem z Kladna ještě není jistý.

Vítkovice přivítají Kladno poprvé v historii. Kladenský tým je ve Fortuna extralize nováčkem. První letošní vzájemný duel na Kladně Vítkovice překvapivě prohrály. Nesoustředěný výkon na nebojácného nováčka nestačil a i když Vítkovice na konci mocně dotahovaly, Kladno vyhrálo 4:3.

V utkání 20.kola jsou jasným favoritem Vítkovice. Kladno ještě bojuje o teoretickou naději na play-off. Na osmou Spartu ztrácí tři kola před koncem šest bodů, vzájemný zápas je naplánován na poslední kolo. V něm již ale dost možná o přímý souboj o "osmičku" nepůjde.

Vítkovice ztrácí na třetí Mladou Boleslav dva body. Stejně tak na druhé Remedicum, které má ovšem ještě zápas s Bohemians k dobru. Los posledních kol ale nahrává Vítkovicím. Papírově mají o dost lehčí soupeře, než jejich přímí konkurenti v bojích o co nejvýhodnější pozice před play-off, kteří sehrají ještě hodně vzájemných utkání (Tatran-Remedicum, Mladá Boleslav-Tatran, Chodov-Remedicum, Remedicum-Mladá Boleslav).

Aktuální špice tabulky:
1. Tatran 49
2. Remedicum 42
3. Mladá Boleslav 42
4. Vítkovice 40
5. Chodov 37

Zbývající zápasy:
Tatran:  Remedicum (d), Mladá Boleslav (v), Bohemians (d)
Remedicum:  Bohemians (d), Tatran (v), Chodov (v), Mladá Boleslav (d)
Mladá Boleslav:  Pardubice (d), Tatran (d), Remedicum (v)
Vítkovice:  Kladno (d), SSK Future (d), Liberec (v)
Chodov:  Bohemians (v), Remedicum (d), Pardubice (v)