Vítkovické ženy zakončily základní část třetím místem

28. února 2011, Redakce

Florbalistky Vítkovic čekala o víkendu závěrečná utkání základní části. V soubojích je čekala pražská dvojice, nejprve Děkanka a poté favorizovaný Herbadent.

 

1.SC WOOW Vítkovice – Děkanka SK Praha 4  9:0 (6:0, 0:0, 3:0)

      V sobotním klání nastoupily Vítkovice proti pražské Děkance, týmu na osmé pozici tabulky. Soupeřky se více soustředily až na nedělní utkání a tak k zápasu sobotnímu nastoupily v značně okleštěné sestavě a ne příliš koncentrovaně. Vítkovice si vytvářely od začátku územní převahu a už ve druhé minutě se po forčekingu Mandátové a chybě obrany Děkanky prosadila snadno Tamara Hašová. Druhý gól přidala po přiťuknutí Enenkelové Andrea Pastušková. O osudu utkání pak rozhodla závěrečná minuta úvodního dějství. Během 29 vteřin předvedly Vítkovice nevídaný kousek, možná hodný zápisu do Guinessovy knihy rekordů a zaznamenaly čtyři vstřelené branky

      Druhé dějství bylo ze strany Vítkovic už přeci jen o něco slabší, zatímco soupeř stále setrval u ospalého výkonu. Šancí na obou stranách ubylo a pro diváky začala být hra nejspíše docela nudnou záležitostí. Až třetí třetina opět nabídla několik zajímavých momentů. Jednak vítkovická obrana udržela čistý štít a odehrála utkání s nulou, na čemž se podílely obě brankářky Lenka Kubíčková a Anna Meichsnerová. A hlavně pak přidaly Vítkovice pro diváky i tři další branky. Skrytou střelou přes cloníci Hašovou se poprvé v sezoně prosadila obránkyně Alena Novakovská. Další branku přidala individuálně Zuzana Macurová a definitivní podobu výsledku dala svou druhou brankou v zápase Klára Kociánová. Celkové skóre tak vyznělo na jednoznačných 9:0.

branky a nahrávky: Hašová (Mandátová), Pastušková (Enenkelová), Pastušková, Enenkelová (Ferenčíková), Kociánová (Kovalská), E.Sládečková (Léblová), Novakovská (Macurová), Macurová, Kociánová (Hašová)



1.SC WOOW Vítkovice – Herbadent SJM Praha 11  2:6 (0:1, 0:4, 2:1)

      V neděli se hrálo top utkání kola. Vítkovice hostily horkého extraligového favorita, pražský Herbadent. Již jistý vítěz základní části začal na Dubině opatrněji, čehož využily vítkovické hráčky k několika smělým pokusům. Hostující brankářka si však se střelou Ferenčíkové a několika závary poradila. Naopak udeřili hosté. Respektive hráčka cítící se na Dubině jako doma, ex-vítkovická Tereza Urbánková. Využila chybu v rozehrávce a svou typickou střelou pod víko nedala Kubíčkové šanci. Gól jakoby sebral hráčkám Vítkovic tolik potřebné sebevědomí pro souboj s favoritem. Ve druhém dějství hrály až příliš ustrašeně a bázlivě a favorit je za to vytrestal. Už v úvodu druhého dějství uklidila míček do prázdné branky Klímová. Poté přišly chyby ve vítkovické defenzivě plynoucí především z hodně neškodné útočné fáze a výsledkem byly další tři obdržené góly a rozhodnutý zápas.

      Až ve třetím dějství se Vítkovice přeci jen zase o něco víc osmělily směrem dopředu. Odměnou jim za to byl v 47. minutě gólový úspěch, který si pravda, musel soupeř dát sám, když si srazil do sítě nahrávku Petry Mandátové. I to však bylo zapříčiněno zvýšenou aktivitou a snahou v útočném pásmu. A přišel i druhý gól, když v 51.minutě se prosadila střelou Veronika Enenkelová. Veškeré vítkovické naděje na zdramatizování zápasu však po nedůrazu obrany utla znovu Urbánková a dala výsledku definitivní podobu.

branky a nahrávky: Kotíková (vlastní), Enenkelová – Urbánková, Klímová (Jílková), Jílková (Šteglová), Klímová (Čapková), Košturiaková (Jílková), Urbánková (Kotíková)

      Vítkovické ženy tak zakončily základní část na třetím místě a za soupeře pro čtvrtfinále si vybraly ostravský tým Remedicum.