Muži vyválčili třetí místo v Liberci

07. března 2011, CD

Vyhecovaný zápas vygradoval ve strkanici, po které se musel po červené kartě 2 poroučet do šatny Patrik Suchánek. Bude tak Vítkovicím chybět v prvním čtvrtfinále proti Brnu. Tři branky dali bratři Hrubí.

 

Oběma týmům šlo o dost. Vítkovicím o lepší umístění a možnost výběru soupeře pro čtvrtfinále, Liberci o holou účast v play-off. Do utkání nastoupil i uzdravený Lukáš Hrubý a hned se blýskl dvěma góly, dokonce i gólem rozhodujícím.

      V 6.minutě se vymotal ze situace u pravého mantinelu Ťopek a našel na velkém brankovišti osamoceného Lukáše Hrubého, který mířil přesně. Na 2:0 zvyšoval v 11.minutě Vít Hrubý po krátkém kličce a výjezdu z pravé strany. Vítkovice pak ještě přečkaly oslabení při vyloučení kapitána Jelínka a stejnou možnost pak dostaly na sklonku třetiny za faul Nesměráka na polovině hřiště. Pár vteřin před sirénou orazítkoval tvrdou ranou z vrcholu přesilovkového deštníku tyč Milan Tomašík.

      Vítkovice ve druhé třetině spálily řadu gólovek, poté se musel ohánět i brankář Marcel Suchánek. V poslední minutě nechal Lukáš Hrubý vzpomenout na moment z nedávného utkání na Spartě, kdy velice podobným způsobem využil standartní situaci z rohu hřiště. A také tentokrát to byl gól rozhodující.

      Ve 43.minutě se navíc prosmýkl na středu mezi třemi Milan Tomašík a střelou tahem zvýšil již na 4:0 z pohledu Vítkovic. V 46.minutě se strhla první mela, ze které rezultovaly pouze dvě trestné minuty pro Petra Kološe. V přesilovce domácí snížili. Mela číslo dvě tentokráte dva hříšníky měla. Patrik Suchánek atakoval brankáře Bauera za hranicemi pravidel. Svého gólmana se jal mstít Nesměrák. Výsledkem byly dvě minuty pro Nesměráka a ČK2 pro Patrika Suchánka. Ryšavý bek tak bude Vítkovicím chybět v prvním čtvrtifinálovém zápase. Minutu a půl před koncem ještě domácí snížili na 4:2, ale na víc se nezmohil. Naopak v poslední minutě pečetil výhru Vítkovic do prázdné branky Martin Tokoš.

FBC Liberec - 1. SC WOOW Vítkovice  2:5 (0:2, 0:1, 2:2)
branky:
47. David Böhm, 59. Lukáš Veselý - 6. Lukáš Hrubý, 12. Vít Hrubý, 40. Lukáš Hrubý, 43. Milan Tomašík, 60. Martin Tokoš; rozhodčí: Jiří Dolanský - Vojtěch Sýkora; vyloučení: 2:2 + Patrik Suchánek ČK2; využití: 1:0; diváků: 183;

Foto: http://www.cfbu.cz/