Čtvrtfinále Fortuna Extraligy? VÍTKOVICE - BULLDOGS BRNO!

07. března 2011, CD

Již počtvrté se ve čtvrtfinále utkají Vítkovice s Brnem. Historie zná pouze jednoho vítěze těchto sérií a tím jsou Vítkovice. Potvrdí i letos roli favorita?

 

V letos nově zavedeném systému měly Vítkovice možnost volby mezi dvěma soupeři. Brněnskými Buldoky a Mladou Boleslaví. Zvolily jihomoravskou metropoli.

"Volili jsme mezi Brnem a Mladou Boleslaví. Volba padla na Brno. Důvody jsou dva, Brno nám svým techničtějším pojetím vyhovuje víc než silová Mladá Boleslav a odvetu máme mnohem blíže," vysvětlil rozhodnutí Vítkovic trenér Radomír Mrázek. Ten stále laboruje s nemocí. Do Liberce neodcestoval, není jisté, jestli bude na střídačce svého týmu v úvodu play-off.

      Vítkovice se v play-off s Brnem střetly naposledy ve čtvrtfinále 2008. Vítkovice byly jako druhý tým základní části v sérii favoritem, ovšem nechaly se doma dvakrát zaskočit a v Brně měli domácí dva mečboly. Ale ani jeden nevyužili. V prvním zápase úspěšně dotahovali náskok Vítkovic 3:0 a sahali hodně razantně po vyrovnání, neproměnili dokonce dvě nařízená trestná střílení (za stavu 3:0 a 3:2!), branka Michala Plačka je srazila na kolena. Ve druhém brněnském zápase se odehrály na Vododé dva koncerty. Zatímco v nové haly koncertovala Helenka Vondráčková, ve staré haly Vítkovice. Ty nadělily nakonec domácím třináct branek. V rozhodujícím pátém zápase hraném před televizními kamerami na Čapkově sokolovně šlo Brno hned v první minutě do vedení. Pak ovšem Vítkovice šesti brankami rezolutně sérii rozhodly ve svůj prospěch.

      První dvě série se datují do let 2002  a 2003. Pokaždé šly na sebe týmy v papírově nejvyrovnanější sérii, čtvrté Brno a páté Vítkovice. Pokaždé se nakonec smály Vítkovice. V roce 2002 v sérii hrané ještě na dva zápasy nejprve doma udolaly Brno brankou Folty v prodloužení, v Brně pak vyhrály 5:2. O rok později se již v klasické sérii na tři vítězství začínalo v Brně a Vítkovice si domů odvezly dvě výhry. Série šla pak díky výhře Brna 3:2 na Dopravní do čtvého zápasu, v něm ale již Vítkovice více méně bez problémů sérii ukončily vítězstvím 7:3.

Čtvrtfinále 2002:
(4-5) Brno - Vítkovice  0:2 (2:3p, 2:5)

Čtvrtfinále 2003:
(4-5) Brno - Vítkovice  1:3 (2:3, 1:3, 3:2, 7:3)

Čtvrtfinále 2008:
(2-7) Vítkovice - Brno  3:2 (3:4, 2:3, 5:2, 13:3, 6:1)

Čtvrtfinále 2011:
(3-7) Vítkovice - Brno