Vítkovice prohrály druhé čtvrtfinále s Brnem

14. března 2011, CD

Vítkovice doma diváky vůbec nepotěšily a daly tak vzpomenout na tři roky staré čtvrtfinálové trápení s Brnem. Tehdy se série protáhla do pěti zápasů a letos stejná délka série vůbec není vyloučena.

 

      Vítkovice nastoupily bez zraněných útočníků Poláška a Ťopka, za to již však již s Patrikem Suchánkem, kterému vypršela jednozápasová stopka a s několika juniory v sestavě. Ti si totiž poradili se Znojmem ve třech zápasech, i když tedy v tom třetím znojemském rozhodli až v prodloužení.

      Utkání začalo stejně jako v sobotu, tedy dvoubrankovým vedením Vítkovic 2:0. Zatímco v sobotu se trefil dvakrát Tokoš, v neděli obstarali branky Jiří Mojžíšek a Oldřich Sova. Bohužel, stejně jako v sobotu Vítkovice vedení neudržely ani do první přestávky. Ve 13.minutě snížil po absolutním nedůrazu vítkovické defenzivy na brankovišti Koňařík a v 19.minutě vyrovnal po Petrem Kadlecem pohotově rozehrané standartce Koutný.

      Vítkovice měly po celý zápas častěji míček na hokejkách, ale zdlouhavá rozehrávka nikam nevedla. Optický tlak nebyl podpořen střelbou a když už, tak vítkovické projektily většinou létaly mimo Bábíčkovu branku. Ve 31.minutě dostaly Vítkovice možnost po faulu Petra Kadlece zahrávat trestné střílení. Ale zatímco v sobotu se Tomašík prosadil regulérně, tentokrát to podle názoru rozhodčích bylo s nepovoleným pohybem míčku vzad. Následnou přesilovka pak zůstala nevyužita.

      Ve třetí třetině se ale již při další přesilovce Vítkovice radovaly. Patrik Suchánek dostal na mantinel nabito od Tomašíka a přišpendlil míček pod břevno. Hra se pak rozkouskovala do osobních soubojů. Vítkovice držely náskok až do 58.minuty, kdy šokoval Dubinu ranou od mantinelu Knotek, Ciompa jeho střelu zřejmě dobře neviděl a bylo vyrovnáno.

      V prodloužení pak měly Vítkovice několik dobrých brankových příležitostí, ale z ojedinělého brejku v 69.minutě udeřili hosté. Petr Kadlec posunul míček v přečíslení Koutnému, který jej zametl do odkryté branky.

Brno vyhrálo na Dubině 4:3 v prodloužení. Série pokračuje v sobotu v Brně.