Startují semifinálové boje juniorů a žen!!!

17. března 2011, Redakce

Vítkovičtí junioři a ženy startují v sobotu svá semifinálová klání. V Ostravsko-pražských soubojích začínají ženy venku na Bohemce, junioři doma přivítají Future. Semifinále krátce hodnotí trenéři Deus a Velecký.

 

      Junioři po výhře ve čtvrtfinálové sérii nad Znojmem v poměru 3:0 na zápasy čeká pražská budoucnost, tým SSK Future. Soupeř skončil v základní části na třetím místě tabulky a ve čtvrtfinále si poradil 3:1 na zápasy s Libercem. Největšími osobnostmi jsou bezpochyby útočníci Jan Natov a Miroslav Mayer, kteří již pravidelně brouzdí extraligová hřiště. V letošní sezoně se ve vzájemných velmi vyrovnaných zápasech radovaly dvakrát Vítkovice, a to vždy v prodloužení. Vítkovice začínají sérii dvěma zápasy v domácím prostředí.

Krátký pohled trenéra juniorů Michala Deuse:
V sobotu začíná semifinálová série, jaká panuje v týmu po úspěšném čtvrtfinále nálada a jak se na soupeře, SSK Future, těšíte?
"Tak nálada je výborná, jinak tomu být ani nemůže. Na Future se určitě těšíme."

Co říci k soupeři? S čím půjdete do zápasů?
"Future je silný, především technicky vybavený tým. Disponuje několika hráči juniorské reprezentace, kteří dokonce pravidelně hrají Fortuna extraligu. To jim umožňuje praktikovat fyzicky náročnou a nátlakovou hru. Jejich herní projev se podobá tomu našemu, i proto se na sérii nesmírně těšíme. Víme, že když podáme ty nejlepší výkony, jsme schopni jít do finále. Letos jsme se o tom hned dvakrát přesvědčili, kdy jsme Future dokázali vždy v prodloužení přetlačit. Do každého zápasu půjdeme s cílem jej vyhrát. A aby se nám to povedlo, musíme být pokorní, trpěliví a obětaví. Nesmíme vypustit jediný souboj. Play-off je boj, tak musíme bojovat."

Jak vypadá stav hráčského kádru po čtvrtfinálové sérii?
"Kabina je v pořádku, drobné šrámy určitě jsou, ale na ty teď zkrátka není čas. Takže až na dlouhodobě zraněného Jankulára jsme zdraví. Matejčík již trénuje naplno a bude hrát. K dispozici budeme mít i Hubálka."

Zápasy se odehrají:
sobota 19. března – 17:00hod. MSH Dubina
neděle 20. března – 15:00hod. MSH Dubina


      Ženy přešly čtvrtfinále rovněž bez zakolísání a vyřadily FBC Ostrava. V semifinále je čeká stejně jako loni tým Bohemians Praha. Tehdy skončila série 3:0 pro soupeřky, uvidíme jak si vítkovické ženy povedou v letošní odvetě. V barvách soupeře se nejvíce daří sestrám Bočanovým, v kádru se pak pohybuje i ex-vítkovické duou Jelínková, Černá. Rovněž další hráčky Bohemians Szotkowská a Theodosisová zaznamenaly epizodu ve vítkovickém dresu, o to pikantnější sérii můžeme čekat. V tabulce základní části skončila Bohemka na druhém místě o bod před Vítkovicemi, ovšem ve třech letošních vzájemných zápasech se radovala pouze jednou, a to v pohárovém semifinále. Ve zbylých dvou případech odešly jako vítězky hráčky v modrobílém. Série začíná o víkendu v Praze, v domácím prostředí se představí Vítkovice minimálně příští sobotu.

Krátký pohled trenéra žen Jiří Veleckého:
V sobotu začíná semifinálová série, jaká panuje v týmu po úspěšném čtvrtfinále nálada a jak se na soupeře, FBŠ Bohemians, těšíte?
"Vládne spokojenost a jsme plní očekávání. Předsezónní cíl jsme splnili a teď se jdeme pokusit o naše předsezónní přání, tj. zahrát si finále! Takže se na tu bitvu určitě hodně těšíme."

Co říci k soupeři? S čím půjdete do zápasů?
"Bohemka je výborný tým, mající dostatek individuálních a týmových zkušeností, se širokým a kvalitně vyrovnaným kádrem. Ale my máme potenciál být lepší. Půjde především o to, jak jednotlivé hráčky zvládnou tíhu okamžiku a odvedou kvalitně své individuální činnosti na hřišti a ty se pak pospojují v celkový herní projev. Když to klapne, budeme ve finále."

Jak vypadá stav hráčského kádru po čtvrtfinálové sérii?
"Play-off bolí, nějaké šrámy budou, s tím se počítá a překoná. Bohužel definitivně nám pro zbytek sezóny budou chybět Sylva Gaidová a Petra Mandátová. Ale i čtvrtfinále jsme přesvědčivě zvládli s některými výpadky v sestavě a máme na to je nahradit. A naopak pozitivní je, že po dlouhé době budeme zase moci soupeře mást nasazováním dvojčat :)"