Semifinále FE: Sobotní horor

26. března 2011, CD

Vítkovičtí fanoušci měli v hledišti převahu. V prvním utkání semifinálové série to bylo možná vše, v čem byly Vítkovice lepší. Nedařilo se nic. Brankáři Vítkovic si obdrženou "desítku" rozdělili na půl...

 

Semifinále 1: Špatný výkon Vítkovic a debakl

      Jako ve zlém snu si připadal v úvodních minutách v hale na Sareze Hrušovská každý, komu florbalové srdce tíhne více na vítkovickou stranu. Vítkovičtí hráči totiž začátek velké bitvy naprosto nezvládli. Roman Ciompa se v brance ohřál 12 minut a 10 vteřin a po pěti inkasovaných brankách se nechal vystřídat. Na jeho vrub však padá možná jen poslední z pěti gólů. Již po 63 vteřinách napřáhl z půlky Machala a míček proletěl houští těl na brankovišti až do sítě. Ještě v téže minutě střílel ze stejné pozice Krzyžanek a s nechtěnou tečí Patrika Suchánka trefil cíl také. Katastrofální začátek ale neskončil. V čase 2:34 překonali domácí až nečekaně lehce vítkovickou obranu a v samostatné úniku udělal ex-vítkovický Zdeněk Žák Ciompovi pěknou kličku a zvýšil již na 3:0. Trenér Mrázek si vybral time-out zřejmě nejrychleji ve své trenérské kariéře, již po 154 vteřinách. Vítkovice ale ani poté svou hru nezlepšily. Do střelby se nenutily a naopak vyráběly hrozivé chyby. Po nepodařené přesilovce vyrobily jednu opravdu školáckou. Jejich pomalého a velmi špatně načasovaného střídání využil Skácel, našel Machalu a ten zblízka prostřelil Ciompu mezi nohami. Ve 13.minutě navíc Ciompovi propadla i další střela z poloviny hřiště, tentokrát z hole polského zadáka ve služnách FBC Dziurdzika. A do branky šel Marcel Suchánek Jedny z mála vítkovických šancí nevyužili Vít Hrubý a Tokoš. V 18.minutě přeci jen procedil míček za Schulmeisterova záda bekhendem Radim Polášek.
      Vítkovice neměly vůbec svůj den. Hned po 51 vteřinách druhé třetiny skrytou táhlou střelou k tyči překvapil Marcela Suchánka Curney. Sedmou branku pak přidal střelou "mezi betony" Skácel.
      Patrik Suchánek sice ve světlé vítkovické pětiminutovce na začátku třetí třetiny z prostoru "mezi kruhy" snížil, ale byla to spíše jen labutí píseň Vítkovic. Remedicum pak dále diktovalo tempo utkání a dalšími brankami Daniše, Skácela v poslední minutě znovu Skácela dokonalo sobotní odpolední horor. Co víc, v posledních minutách přišly Vítkovice o jejich nejlepšího hráče utkání Petra Kološe, který utkání s tržnou ranou na noze nedohrál...

FBC Remedicum Ostrava – 1. SC WOOW Vítkovice 10:2 (5:1, 2:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 2. Machala (Skácel), 2. Krzyžanek (Šmída), 3. Žák (J. Daniš), 11. Machala (Skácel), 13. D. Hanic (Dziurdzik), 21. Curney (D. Hanic), 38. Skácel (Machala), 46. J. Daniš (Žák), 49. Skácel (Machala), 60. Skácel (Machala) – 18. Polášek (Tomašík), 43. P. Suchánek (Tomašík). Rozhodčí: Nováček, Vašíček. Vyloučeni: 2:2. Využití: 1:0. Diváci: 525.