Semifinále FE: Viditelné zlepšení přineslo vyrovnání série

27. března 2011, CD

Neděle přinesla po sobotní vítkovické blamáži konečně kýžené všemi diváky vzývané nervydrásající semifinálové drama! Vítkovice v něm byly lepší a zaslouženě vyhrály.

 

Semifinále 2: Tak se hraje play-off!

      Vítkovice nastoupily do druhého utkání s překopanou sestavou. V prvním útoku se objevil vedle Tomašíka Juhaňák a Jankulár, Tokoš se přesunul do třetí řady k Mojžíškovi a Sovovi. Polášek se na hřišti objevoval jen v přesilovkách. Zraněného Kološe nahradil junior Hubálek.
      A nebyla to jediná změna na vítkovické straně. Naprosto jiný obrázek byl k vidění i v herním projevu. Osobní obranou Vítkovice vůbec nepouštěly hráče domácích do typické jednoduché a účinné kombinace v útočné třetině a co je hlavní, samy se daleko více tlačily do zakončení a hnaly se za góly. V celém utkání si vypracovaly řadu vyložených brankových příležitostí a některé z nich dokázaly zakončit úspěšně. A přidaly i perfektní a obětavé blokování nebezpečných střel z dálky z holí obránců Remedica. Výborné utkání hrál mimo dalších mladík Jakub Hubálek i další obránce Filip Heczko.

      Od úvodních minut byly jasně aktivnější Vítkovice. Ve druhé minutě se objevil v šanci Vít Hrubý, ale zblízka Schulmeistera nepřekonal. Ex-vítkovický brankář Vít Schulmeister, zvolený nejlepším hráčem Remedica v sobotním zápase, držel v první třetině akcie domácích nad vodou. Poradil si s mnoha šancemi aktivních Vítkovic i přesilovkovými tlaky v první i druhé třetině. Polášek v té druhé vybídl ke skórování Milana Tomašíka, ale ten míček z metru do prázdné branky netrefil. Ve 28.minutě ale své selhání do detailu napravil, když skrytou střelou prostřelil výborného Schulmeistera a Vítkovice vedly. Za tři minuty již dokonce o dvě branky, když v brejku přihrál Ťopek Vítu Hrubému, který uklidil pohotově míček do branky. Aktivnější Vítkovice se pak hnaly za dalšími góly i ve hře 4 na 4 při vyloučení Daniše a Tokoše. Ale až ve 39.minutě si zatančil při standartní situaci blízko branky Remedica kolem míčku Lukáš Hrubý a když nenašel nikoho, komu by míček rozehrál, prostě jej napálil do šibenice. 3:0! 
      Snížení přišlo v minutě 47. Robenek našel ideálně Skácela ten se ze středu prosadil nechytatelnou přízemní střelou k tyči. Za tři minuty fauloval Heczko a Vítkovice se musely obávat dobré přesilovky domácích. Oslabení ale zvládly výborně! Dobrým pohybem navíc Vítkovičtí ani pak nepouštěli FBC do velkého tlaku. Naopak v 57.minutě se vydal podpořit brejk Hubálek a jeho výpomoci ideálně využil Martin Tokoš. Po narážečce zakončoval z první pod padajícím Schulmeisterem přesně! Remedicum pak vsadilo na power play a to využilo po chybě Tomašíka, který tak dlouho otálel s vyhozením míčku ze třetiny, až mu jej sebral Robenek a z otočky nedal Ciompovi šanci. Uklidnění modrým Vítkovicím pak ale přinesl střelou do prázdné branky po dobré Ťopkově práci Vít Hrubý. Krzyžanek se po letícím míčku natahoval marně. Když už diváci odpočítávali poslední minuty utkání, kosmeticky ještě upravil výsledek Daniš.

FBC Remedicum Ostrava – 1. SC WOOW Vítkovice 3:5 (0:0, 0:3, 3:2)
Branky a nahrávky: 47. Skácel (Robenek), 59. Robenek, 60. Daniš (Skácel) – 28. Tomašík (Hubálek), 31. V. Hrubý (Ťopek), 39. L. Hrubý, 57. Tokoš (Hubálek), 59. V. Hrubý (Ťopek). Rozhodčí: K. Sojka a T. Sojka, Vašíček. Vyloučeni: 3:2. Bez využití. Diváci: 550.