JUNIOŘI JSOU VE FINÁLE!!!

30. března 2011, CD

Lukáš Veltšmíd vystřelil pumelicí do šibenice tři minuty před koncem vytoužené finále!!! 5.semifinále 1.ligy juniorů: Vítkovice-Future 5:4!

 

Před fantastickou kulisou předvedly oba celky své maximum. Vítkovice byly ale co do počtu vyložených gólových šancí aktivnější. Ale ani ty nejvyloženější gólovky pohříchu nekončily gólem. Na druhé straně vychytal střelce Future spolehlivý Jakub Rataj.

      Future šlo rychle do vedení. Už ve druhé minutě využil křížnou přihrávku ranou z první Gruber. Za minutu bylo ale vyrovnáno, když nepřesnou střelu Šmídy odraženou od zadního mantinelu chytře obloučkem dorazil do branky Lukáš Hájek. V 11.minutě byl při svém sólu několikrát faulován Jakub Hubálek, rozhodčí již zvednutou rukou signalizovali odložené vyloučení, Hubálek však svou akci dotáhl až ke gólové tečce!

      Celých 60 minut se hrál vynikající útočný florbal, který snese ta nejpřísnější měřítka. Ve 27.minutě bylo vyrovnáno, když se trefil ostřílený Natov. Pak využil přesilovku Jakub Hubálek a zanedlouho korunoval aktivitu Vítkovic další brankou Lukáš Veltšmíd. Do třetiny ale ještě stačil snížit Šimeček.

      Na začátku třetí třetiny se prosadila největší hvězda Future Mayer, který dorážkou srovnal skóre na 4:4. To i přes obrovské šance na obou stranách vydrželo dlouho. Ve 45.minutě se zbytečně ohnal po vysokém míčku Šmída a po zásluze byl vyloučen. Přesilovku ale Vítkovice ubránily. V 51.minutě byl v úniku faulován pro změnu vítkovický hráč a Hájek dostal možnost zahrávat trestné střílení. Nenaložil s ním ale podle svých představ a tak si i Vítkovice zahrály přesilovku. Branka nepadla ani v ní. Na sklonku 57.minuty zahrávaly Vítkovice těšně za půlící čarou volný úder. Šmída lehce přistrčil Lukáši Veltšmídovi a ten vymetl střelou tahem protilehlou šibenici Mrkosovy branky! Závěrečný tlak i power-play Future Vítkovice ustály a slaví tak vydřený postup do finále!

      Ve finále se střetnou s týmem FbŠ Bohemians Praha 7, který udolal Tatran Střešovice rovněž 3:2 na zápasy. První zápas začíná v sobotu v 18 hodin a v neděli ve 13:30.

5.semifinále 1.ligy juniorů
1. SC WOOW Vítkovice - x3m team SSK Future  5:4 (2:1, 2:2, 1:1)
branky: 3. Lukáš Hájek, 11. Jakub Hubálek, 32. Jakub Hubálek, 33. Lukáš Veltšmíd, 57. Lukáš Veltšmíd - 2. Jakub Gruber, 27. Jan Natov, 37. Ondřej Šimeček, 42. Miroslav Mayer; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 1:3; využití: 1:0