Ostravská série je vyrovnaná. Rozhodne 5.semifinále!

02. dubna 2011, CD

V televizním utkání nepustily Vítkovice svého soupeře ani jednou do vedení a po vítězstí 5:2 urvaly třetí zápas. V něděli se ale Vítkovice nevyvarovaly chyb a naopak je opustila produktivita. Remedicum si výhrou 5:4 vynutilo 5.zápas. aktualizováno.

 

SEMIFINÁLE 3
Vítkovice nastoupily opět bez zraněných tahounů Poláška a Kološe. A první třetiny jim vyšla výborně. V 16.minutě se na dostřel Schulmeisterovy branky přiblížila první formace a Milan Tomašík využil křížné Jankulárovy přihrávky. Čtrnáct vteřin před sirénou přetavil Tomašíkovo prostrčení na střed střelou do šibenice Jiří Juhaňák a bylo to o dvě branky.
      Ve druhé třetině nejdříve Vítkovice přečkaly oslabení při vyloučení Patrika Suchánka, ale inkasovaly několik minut poté z hole Curneyho. Tlak Remedica poté gradoval šancemi Skácela a Machaly. Radovali se ale domácí. Deset vteřin před koncem druhé třetiny se na brankovišti prosadil Karel Ťopek.
      Na začátku třetí třetiny navíc skvěle prošel hřištěm Pavel Jankulár a pojistil Vítkovicím náskok. Ve 46.minutě sice chybovala při rozehrávce z rohu vítkovická defenziva a Hanic snížil, ale definitivní podobu výsledku dal o několik minut později pohotovou ranou po Sovově příhře Jiří Mojžíšek. V úplném závěru se pak prezentoval Žydel hrubým a zcela zbytečným zákrokem na Lukáše Hrubého a byl vyloučen na 5 minut.

1. SC WOOW Vítkovice - FBC Remedicum Ostrava 5:2
branky:
16. Milan Tomašík, 20. Jiří Juhaňák, 40. Karel Ťopek, 42. Pavel Jankulár, 51. Jiří Mojžíšek - 29. Jiří Curney, 46. Dominik Hanic; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 1:1 + Robin Žydel 5; využití: 0:0; diváků: 430; zásahy brankářů: Roman Ciompa 16 - Vít Schulmeister 16; po třetinách: 2:0, 1:1, 2:1;

 

SEMIFINÉLE 4
Do čtvrtého semifinále se ve třetí Mojžíškově řadě objevil místo Sovy Radim Polášek a byl to právě on, kdo ve 4.minutě šťastnou ranou z volného úderu procedil míček přes Schulmeistera do sítě. Hosté ale ještě do první sirény skóre otočili. Nejdřive se po brejku prosadil Hanic a pak nechytatelnou dělovkou prostřelil Ciompu Dziurdzik. Vítkovice si vytvořily řadu šancí přehráváním systému osobní obrany v podání Remedica, Jelínek několikrát z křídla sám na brankáře, ale ani jednou svoje šance ani on, ani další hráči, v góly nepřetavili.
      Oba týmy se ve čtvrtém duelu uchýlily k ryze osobní obraně a tak to byla především florbalová šachová partie plná sprinterských soubojů jeden na jednoho. Ve 27.nasadil k takovému sprintu jeden z nejlepších hráčů na hřišti Dziurdzik a jeho střelu pak ještě lehce tečoval Šmída. Naštěstí kontrovaly Vítkovice velice rychle. Již za jedenáct vteřin snížil ranou od mantinelu Milan Tomašík. Vyrovnat mohl vzápětí Polášek, ale tisíciprocentní gólovku po příhře Tokoše před téměř prázdnou branku zazdil. Hned na to pálil Tokoš. Ale po několika vyložených zahozených vítkovických šancích uděřilo FBC. Ciompa nejprve chytil bombu Curneyho z volného úderu, ale míček pod sebou neudržel, našel ho Robenek a napálil do sítě. Nešťastný gól.
     Vítkovice pak bušily do zavřených vrat Remedica, ale dlouho se nedařilo. Až v 52.minutě předvedla druhá formace překrásnou akci, Hrubý nakonec zadovkou uvolnil Patrika Suchánka a ten napodobil petelici Dziurdzika z první třetiny a bylo to opět o jednu branku. Od této chvíle se na hřišti objevoval i Petr Kološ a hned vyzkoušel tvrdou ranou pevnost Schulmeisterovy helmy. Vítkovice drtily FBC, tlak ještě umocnily odvoláním Ciompy, ale vyrovnat se nepodařilo. Naopak dvě minuty a dvě vteřiny před koncem se sice při brejku FBC stačil Ciompa vrátit do branky, ale nebyl zdaleka zkoncentrován a Šmída jej pohotově překonal ranou po zemi. Sedm vteřiny před koncem ještě zužitkoval power-play Pavel Jankulár, víc ale Vítkovice již nestihly. Rozhodovat bude pátý zápas!

1. SC WOOW Vítkovice - FBC Remedicum Ostrava 4:5
branky:
4. Radim Polášek, 27. Milan Tomašík, 52. Patrik Suchánek, 60. Pavel Jankulár - 7. Dominik Hanic, 18. Michał Dziurdzik, 27. Michal Šmída, 36. Jakub Robenek, 58. Michal Šmída; rozhodčí: Marek Nováček - Ondřej Vašíček; vyloučení: 1:1; využití: 0:0; diváků: 623; zásahy brankářů: Roman Ciompa 13 - Vít Schulmeister 14; po třetinách: 1:2, 1:2, 2:1;