Zlatá radost juniorek (díl II.)

19. dubna 2011, redakce

Finálovým zápasem proti TJ JM Chodov zakončily vítkovické juniorky sezónu ziskem toho nejcennějšího, titulem Mistra České republiky.

Finále: TJ JM Chodov – 1.SC WOOW Vítkovice 3:4 (0:1, 0:0, 3:3)

 Státní hymna předznamenala slavnostní atmosféru finálového utkání v zaplněné hale na pražském Jižním městě. Napjatou atmosféru rozčísly odhodlané pokřiky obou mužstev a šlo se do zápasu. Vítkovice nastoupily poprvé v bílém a také aktivněji. Začaly si vytvářet převahu a hned v úvodu také získaly přesilovou hru. Ta se jim však příliš nepovedla a s pár náznaky šancí si poradila gólmanka Chodova. Vedení však Vítkovice přeci jen získaly. V šesté minutě přiťukla po zemi Nováčková na Hanu Hendrychovou a ta poslala svou prudkou střelu těsně nad zemí přesně k pravé tyči. I nadále měly Vítkovice převahu, v zajímavých šancích se ocitly Eva Sládečková a Klára Kociánová, na domácí brankářku však nevyzrály a když už na ní vyzrála Hana Sládečková, stálo jí v cestě za gólovým úspěchem břevno. Soupeř se postupem času vzpamatovával a začínal hrozit zejména střeleckými pokusy ze střední vzdálenosti.

 Druhé dějství branky nepřineslo, ale rozhodně se bylo na co dívat. Zápas měl vysoké tempo a hra se přelévala nahoru dolů. Dvakrát šla sama na branku Lucie Šrotová, která však měla ve finálovém odpoledni hokejku snad zakletu. Ani další slibné šance nebyly využity. I Chodov se osmělil, při jedné ze střel zasáhla fantasticky na brankové čáře Hana Ranochová. Společně pak s obranou ubránily i oslabení.

 Třetí dějství nabídlo dramatickou a emotivní podívanou. Místy možná až příliš vyhrocenou a v některých momentech i nepřesnou, na druhou stranu mělo finále opravdu pořádný říz. Hned v úvodu třetiny se perfektně proháčkovala Kociánová, její zakončení golmanka vyrazila a Kristýna Gazurová dokázala míček dorazit do branky. Dvoubrankové vedení mohla navýšit znovu Šrotová, ale nejprve trefila střelou tyč a v dalším střídání se perfektně uvolnila do samostatného nájezdu, golmanku již překonala, ale z bekhendu nedokázala zasunout do prázdné klece. A naopak udeřilo na druhé straně. Vyloučení za příliš mnoho hráček na hřišti už domácí využily, když míček doslova propasírovaly do sítě. Domácí tento gól povzbudil, přesto mohly Vítkovice znovu odskočit, Šrotová však opět trefila pouze tyč. A tak znovu udeřily domácí. Perfektně zahraný rychlý protiútok zakončila přesně střelou Tučková. A drama začínalo vrcholit. Za třicet vteřin byla vyloučena jedna z domácích hráček za hrubost. Vítkovice ostřelovaly branku Chodova a nakonec se ujala střela Kociánové, která se po tečích nakonec odrazila ve skrumáži od Evy Sládečkové a Vítkovice tak po šťastném gólu šly znovu do vedení. To však trvalo pouhých deset vteřin. Ihned po buly rozehrál Chodov útočnou kombinaci, vítkovická obrana ještě v euforii z dosažené branky zaspala a Tučková dokončila hat-trick a bylo to 3:3. Za další minutu pak měly Vítkovice opět možnost přesilové hry po hře rukou chodovské hráčky. V ní se individuálně uvolnila okolo branky Hana Sládečková a zavěsila pod víko. Symbolicky tak právě ona uzavřela sezónu, ve které ji potkalo těžké zranění a vrátila se až na závěrečné play-off juniorek, vítěznou brankou. V závěru vítkovická obrana čelila tlaku Chodova, obětavě blokovala všechny střelecké pokusy a náhozy spolehlivě posbírala Hana Ranochová a Vítkovice tak dokráčely k zisku trofeje pro mistryně juniorek České republiky.

 Se závěrečným klaksonem tak propukla mohutná vítkovická radost a velké oslavy.

 

branky a nahrávky: Tučková (D.Matoušková), Tučková (Bachmaierová), Tučková (Tožičková) – H.Hendrychová (Nováčková), Gazurová (Kociánová), E.Sládečková, H.Sládečková

 

 Sestava zlatých vítkovických juniorek v play-offových bojích:

Hana Ranochová, Anna Meichsnerová, Barbora Gojová – Hana Hendrychová, Edita Hendrychová, Kateřina Nováčková, Tereza Voláková (kapitánka), Silvie Kovalská, Irena Hlaváčová, Jana Hlaváčová, Lucie Miksová, Kristýna Gazurová, Klára Kociánová, Eva Sládečková, Hana Sládečková, Jana Zamastilová, Lucie Šrotová, Veronika Enenkelová, Romana Haunerová a na dálku Tereza Sikorová

trenéři: Jiří Velecký a Jaromír Veselý

 

 Individuální ocenění si z turnaje odnesly do all-stars zvolené vítkovické Hana Ranochová (brankářka) a Eva Sládečková (křídlo). Především však se Vítkovice prezentovaly výborným týmovým výkonem a přístupem všech hráček a proto mohou hrdě nosit označení:

 

1.SC WOOW Vítkovice juniorky – Mistryně České republiky 2010/2011