Děti sehrály přátelák

24. dubna 2011, VyR

15.4.2011 Ostrava-Muglinov - Fatpipe aréna. Tým 1.SC WOOW Vítkovice byl pozván týmem Remedicum Ostrava k přátelskému utkání do své domovské nafukovací arény.

Trenér Rosťa Kohút sestavil náš tým převážně hráči ročníku 2002 ze dvou třetin trénujících již u elévů a z jedné třetiny hráči trénujících v přípravce. Remedici sestavili svůj tým pro účely přátelského utkání obdobným způsobem (i když tři z nich byli o dvě hlavy vyšší).

V nafukovací hale, kdy i venkovní teplota byla jen 7 stupňů, nebylo zcela příjemně a domácí hráči si toho byli vědomi. Všichni měli již na sobě tepláky, mikiny a až nakonec dres, za to naši hráči zhýčkaní teplíčkem z multifunkční haly na Dubině byli zpočátku jemně řečeno velmi rozpačití. Někdo vytahoval štulpny do úchvatných výšin, někdo stahoval trenýrky až ke kotníkům a někdo se rozcvičoval v civilní zimní bundě. I skóre 0:0 po první třetině tomu napovídalo. Ve druhé třetině se výsledek několikrát otočil, kdy po naší vedoucí brance na 0:1 trvalo Remedicům jenom minutu, aby vedli 2:1, my po dalších dvou minutách otočili na 2:3, ale nakonec i druhá třetina skončila remízou 3:3. Zápas vyústil tak jak má, tedy ve třetí třetině, kterou jsme vyhráli 1:4. Naši borci se přecejen rozehřáli a vítězné „WOOW“ si zakřičeli celkem sedmkrát, kdy vyhráli v poměru 4:7.

Z pohledu diváka předvedl celý náš tým mladých pánů a dvou mladých dam v hracím poli i včetně gólmana velmi dobrý výkon, takže jsme mohli být všichni spokojeni.

Náš trenér Rosťa Kohút děti chválil za to, co se jim povedlo a vysvětloval, co by se příště mohlo udělat jinak a lépe. Pokyny byly především ke zpracovávání míčku a k přesnějším rozehrávkám. Jednotlivé pětice hráčů upravoval před každou třetinou tak, aby byly optimálně rozložené síly.

 

Jména střelců jednotlivých gólů nejsou důležitá, protože důležité bylo se v tomto přípravném utkání sehrát. Byla to výborná příprava na nadcházející nedělní domácí turnaj Vítkovických Mustangů, Aligátorů a Draků s týmy Havířova a Frýdku-Místku. Zbývá jen doplnit, že utkání se hrálo na 3 x 15 minut hrubého času.

 

 

Sestava:
Trenér: Rosťa Kohút

Brankář: Filip Šubert
Do hry: Martin Gattnar, Michaela Kubečková, Jan Puchalka, Martin Buganský, Matyáš Gryz, Adam Choma, Michal Šubert, Matěj Muroň, Adam Zoubek, Jakub Folta, Kristýna Pecnová, Dalibor Baláš,

Erik Vykopal, Matěj Šmerda, Filip Juříček

 

Zápis z utkání: Radim Vykopal