Hodnocení sezony: Muži

12. května 2011, CD

Elitní kategorie letos získala hned dvě medaile. Bronzovou z domácí soutěže a stříbrnou z Poháru mistrů. Především ta druhá je obrovským úspěchem. Za sezonou se ohlíží trenér vítkovického áčka Radomír Mrázek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Asi nejtěžší sezona, kterou pamatuji. Odchody klíčových hráčů, obrovsky našlapaný program, zranění hráči, nemoci, kontumace a pár dalších okolností, které sezonu udělaly extrémně náročnou. Přesto jsme se s problémy nějak vypořádali a na konci nám cinkaly dvě medaile z nichž se jedna může jevit jako zklamání a jedna, téměř zázračná, kterou jak hráči, tak i okolí docení až s velkým odstupem času. Jen pro připomenutí řeknu, že jsme loni v říjnu porazili švédského mistra Storvretu IBK (mimochodem letos vyhráli ve Švédsku znovu) i s Kohonenem na centru a pak s nimi znovu hráli o zlato.

 

Herní projev v sezoně nebyl dobrý. Spoustu zápasů jsme museli hrát pouze na dvě pětky, což nám hrubě nevyhovuje. S odchodem několika hráčů jsme ztratili i na technické kvalitě, takže hra byla spíše upracovaná.

 

Jako nejlepší momenty sezony bych vybral ty okamžiky, kdy se nám nedařilo a naši fanoušci nás přesto stále hnali dopředu svým skvělým fanděním a povzbuzováním. Za celý tým jim tímto upřímně děkuji.

 

Pracovat je třeba stále úplně na všem. Samozřejmě vím v čem nás bota tlačí nejvíce, ale to tady nebudu rozebírat, tyto informace musí jít pouze k hráčům. Budu se snažit zvýšit v týmu konkurenci na všech postech a jako vždy dát příležitost našim odchovancům z týmu juniorů.

 

1. června nám začíná letní příprava, kterou jako loni povede pan David Zahradník. Jsem moc rád, že právě tento odborník se stará o kondiční přípravu našich hráčů.

Čekají nás samozřejmě přípravné turnaje a přátelská utkání, o kterých budeme informovat na našich stránkách. Již teď mohu prozradit, že se naši fanoušci mohou na konci srpna těšit na přípravné utkání s týmem UHC Gruenenmat ze švýcarské nejvyšší soutěže.