Hodnocení sezony: Mladší žáci Hurikán

13. května 2011, CD

Byl letošním nováčkem v trenérské vítkovické partě a za sebou má rok kvalitní florablové práce. Za sezonou v mladších žácích se ohlíží trenér Hurikánů Rostislav Kohút.

 

 

 

 

Tým Hurikánů jsem přebral začátkem října a od prvního tréninku jsem věděl, že bude třeba trénovat hlavně ty nejzákladnější dovednosti. Hurikáni byly složení z hráčů, kteří buďto s florbalem teprve začínali a nebo ještě nenabyli tolik zkušenosti jako jejich stejně staří kamarádi. I z těchto důvodů jsem musel uskutečnit několik přestupů a tým doplnit elévy, kteří na to trénovat s mladšími žáky florbalově už mají a vytvořili jádro týmu. Pro mladší hráče to bylo velmi přínosné, být součástí týmu, kde věkově ještě nepřísluší, neboť své zkušenosti potom velmi dobře zúročili mezi svými vrstevníky. 

 

Po celou sezonu pro nás nebyly důležité ani tak výsledky, jako celkový herní projev týmu. Nejdůležitější pak pro mě bylo, aby hráče florbal bavil! Můžu říct, že jsem spokojen, neboť kluci se po celou sezónu florbalem bavili a hráli to, co jsem po nich chtěl. Moje základní požadavky na hráče byly hrát florbal, nezbavovat se zbytečně míčku, ale naopak každý míček se snažit vybojovat a snažil jsem se je vézt k tomu, aby se ve hře nebáli sami něco vymyslet. Snažil jsem se hráče naučit, aby dokázali hrát s míčkem v klidu a vyvinout na soupeře tlak. Důležitým prvkem bylo taky naučit se hrát aktivně na brankovišti soupeře. Mým cílem nebylo rozřadit kluky na útočníky a obránce, ale vychovat z nich hráče, schopné hrát bez problémů na celém hřišti, kdy útočníkovi nebude dělat potíže zastoupit svého spoluhráče v obraně a naopak.

 

Nyní se sezóna uchýlila ke konci a začal přesun jednotlivých kategorií. Pro Hurikány to znamená přípravu na sezónu další, neboť je obroda kádru tolik nezasáhne. Po začátku letní přípravy nás ještě čeká náš vrchol sezony setkání elévů týmů Fortuna extrligy v Brně, následují turnaje Fat Pipe Cup a Prague Games. Poté se náročná letní příprava může rozběhnout v plném proudu.