Přípravky měly 3+1 turnaj

17. května 2011, VyR

Tým přípravky 1.SC WOOW Vítkovice pod vedením trenéra Rosti Kohúta byl pozván na přípravný turnaj, který pořádal tým Remedicum Ostrava, Účastnily se jej také družstva Paskov Saurians, Slovan Havířov a z největší dálky dorazili hanáci z FBS Olomouc.

Každý tým rozdělili trenéři na dvě stejně silná družstva, tak aby v každém týmu zůstali tahouni (u nás v černých dresech Gattnar a Kubečková, v bílých dresech Choma a Gryz), takže ve skutečnosti bylo deset družstev. Hrálo se systémem 3+1 na menším hřišti. Jednotlivé týmy byly rozděleny do dvou skupin a po odehrání každý s každým ve své skupině si to mladí pánové a dámy rozdali o konečné umístění vzájemně mezi skupinami (pátý s pátým o deváté místo až první s prvním o celkové vítězství).

Hrálo se na dvou plochách zároveň vždy na 12 minut hrubého času na jednu časomíru. Rozhodčí měli za úkol pískat pouze sekání, hru vysokou holí a hrubé fauly. Za vítězství v zápase si každý tým připsal tři body, za remízu jeden bod a po každém utkání mohlo každé družstvo dostat doplňující jeden bod za výhru v nájezdech. Nájezdu se účastnili vždy tři hráči z daného družstva.

Z pohledu našich dětí se do velmi složité situace dostal velmi oblíbený trenér Rosťa Kohút, který první a druhé utkání koučoval družstvo v černých dresech a třetí a čtvrté utkání koučoval družstvo v bílých dresech. Podobně na tom byl i trenér Petr Šmerda, který koučoval nejdříve bílé dresy a potom černé dresy. Konečné výsledky a dosažené skóre nás umístili v obou základních skupinách na druhá místa, takže jsme měli možnost hrát v bratrovražedném zápase o třetí místo. Rosťa Kohút tuto situaci vyřešil šalamousky a v zápase o třetí místo se postavil doprostřed mezi střídačky, tak aby byl oběma družstvům nápomocen. Dle jeho vyjádření, které jsem dostal po skončení turnaje si byl vědom, že někdo musí vyhrát, ale zároveň si přál, aby to bylo jenom o gól. To se mu však nesplnilo a družstvo černých zvítězilo o pět branek. Po utkání měl ke všem hráčům řeč, kde jim sdělil nejen slova chvály s předvedenou hrou, ale hlavně že vítězství přál oběma družstvům. V součtu skóre dostali dohromady obě naše družstva nejméně gólů a vstřelili druhý největší počet branek.

Klíčovými se ukázaly být hned zápasy na úvod turnaje, kdy obě naše družstva podlehly družstvům Remedica. Poté se již dařilo oběma a černé dresy vybojovali maximální počet dvanácti bodů za tři výhry v zápasech i následných nájezdech.

Konečné umístění: 1.místo Remedicum-modří, 2.místo Remedicum-žlutí, 3. místo Vítkovice-černí, 4.místo Vítkovice-bílí, 5.místo Paskov-zelení, 6.místo FBS Olomouc II., 7.místo FBS Olomouc I., 8.místo Paskov-žlutí, 9.místo Havířov-modří a 10.místo Havířov-oranžoví

Všech deset týmů dostalo poháry a všichni hráči medaile a sladkou odměnu.

Sestava:

Trenéři: Rosťa Kohút, Petr Šmerda

Do branky: Jonáš Pokorný, Filip Šubert
Do hry: Matyáš Gryz, Adam Choma, Jan Rodovský, Michal Šubert, Daniel Pospíšilík, Michaela Kubečková, Jan Puchalka, Martin Gattnar, Martin Buganský, Adam Zoubek, Jakub Folta, Matěj Muroň, Vojtěch Bílek, Erik Vykopal, Matěj Uher

Maskot: tradičně Barča Juříčková

Zápis z turnaje: Radim Vykopal