Hodnocení sezony: Přípravka Lvíčata

23. května 2011, VyR

V letošní sezóně se u Lvíčat opět ukázalo několik nových talentů, kteří by mohli vytvořit kvalitní jádra týmů budoucích elévů, mladších i starších žáků a možná ještě dále. Za sez.onou se ohlíží zpravodaj týmu Radim Vykopal.

 

 

Po letních prázdninách se sešli děti v hojném počtu a povětšinou jenom se základy ovládání hole, které si osvojili při hře u svých domovů. Všichni trenéři, jmenovitě Petr Juříček, Radka Juříčková, Petr Šmerda i David Hora začali s dětmi pracovat na zlepšení nejen fyzické kondice, vedení míčku, přesné nahrávce, ale i poziční hry v zápasech, které přišly brzy na řadu.

Po novém roce již odehrála „Lvíčata“ ligu přípravek na čtyřech turnajích. Nejprve v Paskově, poté v Havířově, následoval domácí turnaj na Dubině a ligu zakončili v Ostravě Muglinově. Ze čtyř turnajů se podařilo dva vyhrát a jednou byl turnaj zakončen na druhé příčce. I když vypomáhalo pár hráčů ročníku 2002, kteří již trénují u elévů s trenérem Rosťou Kohútem, tak na každém turnaji měli Lvíčata více než dvě třetiny opravdu začínajících hráčů a právem jim patří velké poděkování za odvedené výkony. Kromě ligy přípravek se kluci a holky zúčastnili i dvou přípravných turnajů na Dubině, kde také obstáli.

Děti přicházely v průběhu celé sezóny, tedy i po Vánocích, kdy dostaly od ježíška florbalovou hůl a vždy měly možnost po dohodě s trenéry si několikrát florbalový trénink vyzkoušet a zjistit, zda je právě tento sport bude bavit. Naopak několik dětí již během sezóny přestalo na tréninky docházet. Nyní ke konci florbalového ročníku přešlo několik dětí o level výše k elévům, protože věkem již pod přípravku nespadají, a tyto děti by se nemohly následujícího ročníků ligy přípravek již zúčastnit.

I když v tomto věku není důležité pouze vítězit, ale spíše hrát hru, tak pevně věřím, že nově tvořící se jádro chlapců a dvou dívek pro příští ročník obohatí po letních prázdninách další mladí florbalisté a florbalistky a podaří se jim obhájit letošní výkony.

Hodnocení sezóny: Radim Vykopal