Vítkovice prohrály s Future 4:10

19. března 2006, CD

Porážkou 4:10 se Vítkovice rozloučily s roztříštěnou sezonou.

   Zápas začal velmi opatrně a nic nenaznačovalo tomu, že by se mohla nad Ostravou přehnat nějaká branková vánice. Opatrnou první třetinu vyhrálo Future nejtěsnějším rozdílem. Brejk do pootevřené obrany využil perfektním blafákem Krupička.

   Druhá část byla již zajímavější. Začly padat góly. Šťastně překonal Urbana Krupička a hned na to rozhozené Vítkovice potřetí pokořil Lébl. Běžela 26.minuta zápasu. Vítkovice začaly hrát agresivněji, ale bohužel se nevyvarovaly hrubek ve vlastní rozehrávce. Jednu z nich potrestal ve 34.minutě Michal Soukup. Jiskřičku naděje vykřesal po Vladařově přihrávce pěknou střelou Hrubý. Na konci třetiny hrály navíc Vítkovice přesilovku. Ta se jim bohužel nevydařila a to bylo možná zlomové.

   Špatný nástup do třetí třetiny prakticky sebral Vítkovicím šanci na prodloužení čtvrtfinálové série. A byl to opět Šebek, který rozhodl první dvě utkání, který dvěma slepenými brankami poslal Future do pětibrankového vedení. Na Sladkého přesilovkové snížení odpověděl soupeř dalšími dvěma góly a Urban přenechal místo v brance mladíčkovi Schulmeistrovi. Branková přestřelka pokračovala. Hrubý se štěstím snížil na 3:8, Schulmeistra prostřelil Marek Soukup. Sladký přidal také svou druhou branku v zápase, ale desátým gólem stanovil konečný výsledek Lukeš. Několika pěknými zákroky se ještě blýskl Schulmeister, ale na vyřazení Vítkovic to změnilo pramálo.

   1.SC SSK Vítkovice po hrozivém úvodu sezony, vynikajícím závěru základní části a třech čtvrtfinálových porážkách tedy letos končí svoji pouť Fortuna Extraligou.