Nejmladší florbalováci si už letos zahráli na Dubině

21. září 2011, VyR

Děti z přípravky 1.SC WOOW Vítkovice sehrály společně se svými kolegy z týmu FBC Remedicum Ostrava přípravný přátelský turnaj v nové sezóně 2011/2012 před začátkem všech ligových turnajů.

Turnaj byl určen zejména přípravkám, ale z důvodu počtu startujících družstev také ještě i elévům ročníku 2002. Celkově čtyři týmy hrály na zmenšeném hřišti v sestavě 3 + 1. Turnaj byl odehrán systémem každý s každým a to dvoukolově na  1 x 12 minut hrubého času.

 

Trenéři Vítkovic rozdělili tým na mladší Tygříky do bílých dresů a starší Lvíčata do černých dresů. Trenéři Remedica rozdělili svůj tým rovnoměrně a jak bývá zvykem na modré a žluté. Z důvodu absence brankářů se do branky Lvíčat, ale i Tygříků postavil Matyáš Gryz a v případě dvou vzájemných zápasů chytal za Tygříky Filip Juříček.

 

Sestavy:

Lvíčata: Gryz M. (G), Šmerda M. (C), Juříček F., Gattnar M., Vykopal E., Folta J., Muroň M., Zúbek A., Bílek V., Gába O., Rodovský J.

Trenéři: Rosťa Kohút, Arthur Müller

Tygříci: Juříčková B. (C), Suchanec J., Pastrňák D., Staníček A., Gazda O., Uher M.

Trenéři:  Radka a Petr Juříčkovi

Rozhodčí: zástupci Juniorů

Organizátor: Rosťa Kohút

 

Výsledky obou kol:

FBC žlutí-Tygříci 13:0, 7:2               

FBC modří-Lvíčata 3:2, 5:7

Tygříci-Lvíčata 1:12, 2:7

FBC žlutí-FBC modří 2:8, 4:5

FBC modří-Tygříci 15:0, 8:1

FBC žlutí-Lvíčata 2:6, 2:0

 

Konečné pořadí:

1.místo FBC Ostrava modří

2.místo Vítkovice Lvíčata

3.místo FBC Ostrava žlutí

4.místo Vítkovice Tygříci

 

Chtěl bych zejména vyzdvihnout výkon nejmladších Tygříků, kteří již po dvou týdnech tréninku předvedli na svém prvním turnaji obdivuhodný výkon, když jejich druhé zápasy měli vzestupnou tendenci a těžko domyslet, kdyby se hrálo na tři kola s přihlédnutím k tomu, že proti FBC hráli s již druhým rokem právoplatnými elévy. Všem čtyřem týmům byla na závěr předána sladká odměna za odvedený výkon a výbornou přípravu. Sedmi statečným Tygrům byla také předána organizátorem sponzorská trička CANADIEN. Již tradičně jednotlivým zápasům přihlíželi rodinní příslušníci a vytvořili tak pro své děti kvalitní florbalovou atmosféru, za kterou právem patří poděkování.

                                                                                                                       

Výzva:

Hledáme pro sezónu 2011/2012 nového maskota přípravky, protože původní maskot jménem Barča, začala dávat v přípravce góly a nebude již pro účely propagace florbalu v rámci jednotlivých turnajů k dispozici.

Požadavky:  alespoň 1 metr výšky, znalost základních slov v českém jazyce, sympatický vzhled, vlastní florbalová hůl v patřičné délce a chuť v blízké budoucnosti hrát florbal a reprezentovat klub 1.SC Vítkovice. Pravidelná účast na turnajích celého ročníku podmínkou, doprovod nutný. Odměna za turnaj jsou gumoví medvídci a blíže neurčitá část sladké odměny družstva přípravky v případě úspěchu na turnaji.

Zájemci se mohou hlásit vždy 15 minut před zahájením turnaje u trenérů přípravky a zejména pak u trenéra Petra Šmerdy, který sladkou odměnu maskotům bude sponzorovat.

 

Zápis z turnaje: Radim Vykopal