Muži v derby přestříleli Remedicum 12:7

25. září 2011, CD

V divácky atraktivním utkání padlo devatenáct branek! Bylo na co koukat, skvělý zápas viděla opět zaplněná ostravská hala. Dvěmi vstřelenými brankami v jednom a tomtéž oslabení se blýskl Pavel Jankulár.

Utkání mělo neuvěřitelný náboj od prvních minut a na aktraktivitě už pak neslevilo. Hned v první minutě mohl otevřít skóre po chybném vyběhnutí Ogrockého Vít Hrubý, ale po přiťuknutí Jankulára netrefil prázdnou branku. První vyloučení si vysloužil za zdržování hry Tokoš. Domácí zamkli Vítkovice, ale všechny šance pochytal výborný Souček. V 11.minutě dostaly výhodu přesilové hry i Vítkovice, tentokrát měl zbytečné vyloučení na svědomí domácí Hanic, když po odpískání vystřelil na Součkovu branku. Tentokrát již ale gól padl. Hanicovu nedisciplinovanost potrestal Patrik Suchánek. Za minutu a půl nechalo Remedicum trestuhodně volného Filipa Heczka, který využil nečekané volnosti a samostatný únik zakončil přesně! V 15.minutě pykal na trestné lavici další domácí hráč, tentokrát Machala, a i jeho z ní Patrik Suchánek předčasně propustil. Tentokrát přišpendlil svůj projektil pod horní tyčku. Za minutu tvrdě atakoval Polášek Mayera, rozhodčí ale k všeobecnému překvapení potrestali jiného vítkovického hráče, kapitána Jelínka, za sekání. Přesilovku tentokrát Remedicum využilo, na konci nacvičené kombinace byl Machala. Střelec branky ale těsně před první sirénou zaspal při vítkovické standartní situaci v rohu hřiště a Polášek našel zcela volného Martina Tokoše, který nemohl prázdnou branku minout. Do šaten šly Vítkovice s tříbrankovým náskokem.

      A ten navíc záhy ještě zvětšily, paradoxně ve vlastním oslabení. Husarský kousek se povedl Pavlu Jankulárovi, který skóroval při vyloučení Patrika Suchánka hned dvakrát! Nejdříve mu míček naservíroval Vít Hrubý a za chvíli se Jankulár zaskvěl parádní individuální akcí. Do branky putoval ve 24.minutě mladík Holman. A domácí jakoby se zvedli, začali hrát na riziko a do konce druhé třetiny měli víc ze hry oni. Rekrutovaly z toho i dva góly v Součkově síti z holí Hanice a Daniše. V těžké chvíli se prosadila třetí vítkovická pětka mladíků. Veltšmíd našel dlouhým pasem osamoceného Oldřicha Sovu, který tváři v tvář Holmanovi, i když s dávkou štěstí, uspěl! Jestliže Vítkovicím se povedla dát "gól do šatny" v první třetině, Remedicu se to povedlo v třetině druhé. Na švestkách Součka nachytal střelou z křídla Kašpar.

      Ve 43.minutě nabídli rozhodčí domácím možnost zahrávat trestné střílení, ke kterému byl vyslán spolehlivý exekutor Skácel a ten jej proměnil. Třetí třetinu se hrál opravdu absolutní florbal. Nahoru dolů. Ve 47.minutě po chvíli, kdy létal míček z jedné strany na druhou a šance střídala šanci na obou stranách, přišla šikovná teč Lukáše Veltšmída a Holman kapituloval. A další míček lovil ze své sítě za dalších devadesát vteřin. Jedovku Lukáše Hrubého ještě lapil, ale domácí obrana jej nechala na holičkách a Hrubý svoji vlastní střelu doklepl do sítě. Domácí se ještě jednou dotáhli na rozdíl dvou branek zásahy Daniše a Curneyho, závěr ale patřil Vítkovicím. V 53.minutě vybojoval udržel Polášek proti přesile míček, posunul jej Tokošovi a ten jen předložil Janu Jelínkovi, který pumelicí přidal desátý gól. A Martin Tokoš byl i u posledních dvou branek utkání. Nejdříve přihrál před prázdnou branku Radimu Poláškovi a účet divokého utkání uzavřel v 59.minutě úspěšně provedenou bekhendovou kličkou.

      "Měli jsme dobrý začátek, první třetina se nám hodně povedla. Pak jsme zbytečně polevili ve druhé třetině a místo abychom FBC pohřbili, tak jsme je naopak dostali zpátky do hry. Ve třetí třetině jsme nehráli takticky moc dobře a je třeba říct, že jsme měli i dost štěstí v zakončení. Celkově slušný zápas, ale doufám, že zase v příštím utkání půjdeme o něco s výkonem nahoru." zhodnotil utkání kapitán Jan Jelínek, střelec jubilejní desáté branky Vítkovic.

      Vítkovice zvládly těžký vstup do sezony velmi dobře. Po dvou kolech a dvou výhrách mají na kontě zasloužených šest bodů!
      Další utkání sehrají doma s pražskými Bohemians, kteří mají rovněž po dvou kolech plný bodový zisk. Ovšem s podstatně slabšími soupeři Libercem a Pardubicemi. Utkání začíná ve středu 28.září v 17 hodin na hale SC Dubina!