Ženy ovládly derby symbolickou desítkou!

29. září 2011, Redakce

O státním svátku se odehrál první díl letošního ostravského derby v extralize žen. Tentokrát byly domácím týmem Vítkovice a se svou pozicí se vypořádaly znamenitě. Bývalou dlouholetou brankářskou vítkovickou oporu Lenku Kubíčkovou vyhnaly ze soupeřovy branky po dvou třetinách a nakonec soupeři ženy nadělily symbolickou desítku!

Úvod utkání patřil zcela jednoznačně Vítkovicím. Nutno poznamenat, že ke svému hladkému vedení se nějak nepředřely a ani nemusely příliš mnoho předvést. Soupeř se v úvodu zápasu de facto porazil sám. Hned v úvodních vteřinách ještě Kubíčková vychytala ve stoprocentní šanci Macurovou, ale hned za dalších pár okamžiků udeřila druhá formace. Chybu v rozehrávce využila Andrea Pastušková, v utkání se čtyřmi nahrávkami královna asistencí a na Evu Sládečkovou zývala prázdná brána. Na začátku čtvrté minuty se situace opakovala, rozehru soupeře tentokrát vystihla Kociánová a premiérovou branku v dresu Vítkovic si připsala Zuzana Hubáčková. Za minutu pak z rohu efektně Pastušková našla Denisu Ferenčíkovou a když za dalších deset vteřin po zmatku v obraně soupeřek se prosadila individuálně Klára Kociánová, byl ráz utkání určen. V půlce třetiny měly soupeřky možnost se zvednout v přesilové hře, ale úvodní pokusy pokryla spolehlivě chytající Lucie Kluzová a naopak se v oslabení utrhla Hašová, samostatný nájezd jí ještě Kubíčková vyrazila, ale když odražený míček přesně sklepla na hůl Zuzany Macurové, bylo to 5:0. A závěr třetiny pak obstaral asi nejkrásnější gól zápasu, když Niemcová s Pastuškovou vyťukaly obranu soupeřek pro Evu Sládečkovou a ta nekompromisně zavěsila. Úvodní dějství tak skončilo šestigólovým vítkovickým vedením.

      Druhá třetina už přeci jen nabídla menší gólový příděl. Soupeř zklidnil a zpřesnil svou hru, naopak vítkovické hráčky pod dojmem vedení ztrácely přesnost ze svých hokejek a náběhů. Přesto jim opět patřil úvod třetiny, když se z rohu vyháčkovala až do branky opět dvojice Pastušková s Ferenčíkovou. Poprvé se prosadily v utkání i soupeřky, ale Vítkovice si nachystaly brzkou odpověď, když využily po pár vteřinách svou početní výhodu. Quittková z rohu ideálně našla ve střelecké pozici Annu Niemcovou, jejíž projektil se po zásahu Kubíčkové nakonec dokutálel až za brankovou čáru. Více již druhá třetina nenabídla a tak se šlo do třetího dějství za stavu 8:1 pro modrobílé.

      Třetí třetina byla ze strany Vítkovic asi nejslabší pasáží utkání, nakonec skončilo po oboustranně nevýrazném výkonu 2:2, na celkovém povedeném vítkovickém představení to však pramálo změnilo a byla nakonec dosažena i pověstná desítka. Máčilovou v bráně soupeřek, která vystřídala Kubíčkovou přivítala už po 36 vteřinách výstavní střelou pod víko Alena Novakovská. Za chvíli na to snižovala Ratajová po hezkém uvolnění od mantinelu. Vyvolávané desítky se nakonec diváci, kterých dorazilo na zápas krásných 102, nakonec dočkali. Blízko k ní měla nejdříve Ferenčíková, ale v samostatném úniku trefila tyč a tak se individuálně prosadila až Zuzana Macurová, když se ideálně trefila ze středu. V samotném závěru se pak ještě povedenou střelou radovaly soupeřky a upravily na konečných 10:3. Úvodní ženské derby tak pro sebe jednoznačně rozhodly Vítkovice a zůstávají po třech kolech stoprocentní. Už o víkendu je na Dubině chystají další dva nelehké duely, v sobotu od 18h hostí v úvodu sezony rozjeté pražské Elite a v neděli od 12h pak další pražský tým z Chodova, který letos nešetří medailovými ambicemi.

1. SC WOOW Vítkovice - FBC ČPP Remedicum Ostrava 10:3
branky (asistence):
00:45 Eva Sládečková (Andrea Pastušková), 03:22 Zuzana Hubáčková (Klára Kociánová), 04:34 Denisa Ferenčíková (Andrea Pastušková), 04:44 Klára Kociánová, 11:17 Zuzana Macurová (Tamara Hašová), 18:57 Eva Sládečková (Andrea Pastušková), 22:28 Denisa Ferenčíková (Andrea Pastušková), 28:56 Anna Niemcová (Kateřina Quittková), 40:36 Alena Novakovská, 53:42 Zuzana Macurová - 26:24 Linda Horáková (Denisa Ratajová), 48:07 Denisa Ratajová (Karin Vavrečková), 59:01 Karin Vavrečková (Romana Metzová) rozhodčí: Marek Nováček - Radim Janeček; vyloučení: 3:1; využití: 1:0; diváků: 102; zásahy brankářů: Lucie Kluzová 11 - Lenka Kubíčková 12, Iveta Máčilová 6; po třetinách: 6:0, 2:1, 2:2;

sestava Vítkovic: Kluzová – Novakovská, Vašíčková, Quittková, Macurová, Hašová – Niemcová, Skalíková, Pastušková, Ferenčíková, E.Sládečková – Kovalská (od 41. H.Hendrychová), Vobořilová, Enenkelová, Kociánová, Hubáčková – Šrotová