V prvním domácím extraligovém zápase přivítají Vítkovice pražský SSK Future

06. ledna 2012, CD

Vítkovice hostí v sobotu večer na Dubině devátý Future v pozici lídra tabulky. V zápase budou favoritem.

SSK Future má již jeden zápas v roce 2012 za sebou. V dohrávce 14.kola porazil v přímém souboji o play-off doma Liberec 7:3 a přiblížil se magické osmičce na jeden bod. Poslední postupovou pozici zatím drží nováček z Havířova.

      To Vítkovice jsou na opačném konci týmů momentálně postupujích do play-off. S Chodovem nasbíraly stejně po 33 bodech, tři body za nimi je Tatran. Právě tyto tři týmy se zdají být letos největšími aspiranty na titul.

      Vítkovice mají s Futurem v základní části jasně kladnou bilanci, což se ovšem moc nedá říci o play-off.
      Loňské dvě utkání vyzněla jednoznačně pro Vítkovice. Venku nasázely žlutočerným 11 branek a vyhrály 11:2. V posledním vzájemném domácím utkání hraném v únoru 2011 na Dubině, porazily Vítkovice pražský tým 8:3.
      Letos se oba týmy střetly již ve druhém kole v netradičním prostředí, a sice v Ústí nad Labem. A ani tam nenechaly Vítkovice nikoho na pochybách a výhrou 8:2 potvrdily dobrou vzájemnou bilanci z poslední doby.

      Do sestavy Vítkovic se vrací z hostování v Havířově Filip Heczko. Trenér Radomír Mrázek proklamoval rozložení sil v obraně na tři dvojice, což mu ale pravděpodobně hned první zápas nevyjde. "S lehkým zraněním kolene se potýká Jakub Hubálek, takže teď nenastoupí. Měl jsem v plánu postavit jej ve třetí obraně s juniorem Petrem Jankulárem. Uvidíme ještě po pátečním tréninku, jestli na pozici šestého beka někoho stáhneme, jinak nastoupíme na dvě obrany Suchánek-Kološ a Jelínek-Hezcko.", vypočítáná situaci v defenzivě Mrázek.
     
Fit ještě není brankář Souček, který ještě podstupuje rehabilitace.

      Sestava Future doznala přes Vánoce změn. Jedna z nich se udála v brankovišti. Tým opustil Adam Hudec a odešel zpátky do Remedica, z Kladna pak přichází Martin Beneš. V utkání s Libercem ale dostal přednost Martin Novotný. Vrací se také Marek Soukup, který po skvělých letech ve Future neprožil zrovna plodné florbalové období v dresu Mladé Boleslavi. Do pražského týmu přichází na hostování. V týmu už naopak není zlobivé dítě Jan Natov, který si vydupal hostování v Tatranu.

      K vidění bude jistě zajímavé ofenzivní utkání. Začíná na Dubině v sobotní večer, konkrétně v 19:15. Přijďte povzbudit Vítkovice! Utkání bude řídit, stejně jako posledně na Dubině, zkušená dvojice rozhodčích Marek Nováček - Ondřej Vašíček.

 Zápas však nebude jediným elitním víkendovým utkáním na Dubině. Své zápasy odehrají i ženy. V prvním extraligovém utkání nového roku hostí před zápasem mužů v sobotu od 15 hodin tým Crazy Girls Liberec. V neděli pak ženy od 11 hodin hostí na Dubině tým FBK 001 Trutnov a po nich následuje zápas ligy juniorů v němž vítkovičtí mladíci změří od 14:30 síly s havířovským Torpedém. Náplň zápasů je tak o víkendu na Dubině bohatá a všechny fanoušky srdečně zveme!

 

HISTORICKÁ BILANCE VZÁJEMNÝCH ZÁPASŮ:

1. SC Vítkovice - SSK FUture

 zákl.část:     20   13 - 1 - 0 - 2 - 4   83:59
 play-off:       4    0 - 0 - 0 - 1 - 3    7:23
--------------------------------------------------
 celkem:        24   13 - 1 - 0 - 3 - 7   90:82