Vítkovice udolaly Future

09. ledna 2012, CD

Dlouho se sniper Martin Tokoš zastřeloval, ale nakonec to byl právě on, kdo v 50.minutě zlomil dlouho nerozhodný stav a nasměroval Vítkovice ke třem bodům. Poslední třetinu nakonec Vítkovice vyhrály o čtyři branky a celkově zvítězily 5:1. Dvě branky vstřelil Martin Tokoš a Lukáš Hrubý, jednu přidal Jan Jelínek. Výborný výkon předvedl brankář Marcel Suchánek.

Po delší době dostal v brance Vítkovic příležitost Marcel Suchánek a nutno říct, že podal vynikající výkon. Především ve druhé třetině za vyrovananého stavu několikrát svůj tým podržel. V obraně se poprvé od 1.října minulého roku objevil Filip Heczko a rovněž nezklamal. Ze studijních důvodů chyběl Vít Hrubý, stejně jako dlouhodobě zraněný Pavel Jankulár.

      Utkání začalo velice svižně. Již na sklonku první minuty výborně obral váhající obránce Future o míček Hájek a ideálně jej předložil Lukáši Hrubému, kterému stačilo jen přehodit padajícího brankáře Beneše. Pak ovšem začal festival zahozených šancí, vítkovický orchestr v těchto chvílích dirigoval především Tokoš. V deváté minutě pykal za sražení soupeře Jelínek, ale Vítkovice si v oslabení vypracovaly dvě obrovské šance, ale branka nepadla. Future další nájezdy hasilo fauly a poměr sil se po minutě vyrovnal. Tokošovi se dařilo doslova chirurgiky odebírat hráčům Future míčky, ale vyložené šance spaloval se železnou pravidelností.

      Ve 24.minutě se po dalším souboji Tokoš-Beneš smál opět hostující brankář. A udeřilo na druhé straně. Ex-vítkovický Jastřembský naservíroval Kalašovi, který střelou z první vyrovnal. Nerozhodný stav pak díky výborným brankářům vydržel hodně dlouho. Ve druhé třetině převzal spalovací žezlo po Tokošovi Hájek, který si s výborným Benešeme ne a ne poradit. Pak byl právě Hájek vyloučen, tentokrát Future sehrálo přesilovku výborně, ale ukázal se také Marcel Suchánek v brance Vítkovic.

      Tlak Vítkovic ve třetí třetině přeci jen přinesl kýžené sladké ovoce. V 50.minutě si vzal míček do svého opatrovnictví spalovač první třetiny Martin Tokoš, nikomu jej nepůjčil a po krátkém sprintu středem hřiště už Beneše konečně propálil. Navíc za několik dalších vteřin pojistil čerstvě nabytý náskok pohotově Lukáš Hrubý. Pojistku přidal v 54.minutě po Matúšově příhře Jan Jelínek. Poslední slovo si vzal Martin Tokoš. Hezcko zatáhl balón, nahodil křížně do rohu, Tokoš si krátce vyjel po mantinelu a střelou švihem dal výsledku definitivní podobu.
      Na pár okamžiků pak extraligovou atmosféru poprvé v kariéře ochutal junior Václav Gurkovský a v poslední minutě se na hřiště dostal také kapitán juniorských Vítkovic Marek Matejčík.

      Vítkovice porazily Future 5:1, i tak ale přišly o vedení v tabulce, protože Chodov deklasoval na svém hřišti Remedicum 11:3. Ostravskému celku nepomohla ani výměna trenéra a i přes dobrou třetinu (1:2) si z Prahy odvezl výprask. Vítkovice tak mají při stejném bodovém zisku s Chodovem o dva góly horší skóre.
      Teď jedou Vítkovice do Havířova a pak přivítají doma Brno.

1. SC WOOW Vítkovice - x3m team SSK Future 5:1
branky a nahrávky:

0:58    Hrubý Lu. (Hájek Lu.) - 1:0
24:08    Kalaš (Jastřembský) - 1:1
49:57    Tokoš Ma. (Jelínek Ja.) - 2:1
50:14    Hrubý Lu. (Hájek Lu.) - 3:1
53:08    Jelínek Ja. (Matúš Da.) - 4:1
56:19    Tokoš Ma. (Heczko Fi.) - 5:1
rozhodčí: Marek Nováček - Ondřej Vašíček; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 372;

Foto: J.Zerzoň