Filip Heczko: Hrát proti Havířovu byl zvláštní pocit, ale nic nepřekonatelného

19. ledna 2012, CD

Havířovský zadák ve službách Vítkovic nastoupil v pátek proti svému mateřskému klubu a pomohl modrým Vítkovicím ke třem extraligovým bodům. I podle něj se jednalo o možnou generálku na čtvrtfinále. Přinášíme rozhovor s urotlým bekem Filipem Heczkem.

Ahoj Filipe. Jaké to bylo hrát proti Havířovu. Jsi v poslední době takový napůl modrobílý a napůl žlutočerný :)
"Ahoj CD, hrál jsem podruhé v životě na mateřské půdě proti Havířovu a byl to zvláštní pocit. Zacalo to tím, že jsem se rozcvičoval na jiné straně. Při vstřeleném góle se nezvedala  celá hala, ale jen věrný kotel Vítkovic. Byl to zvláštní pocit, ale nic nepřekonatelného."


Neměl jsi na hřišti problémy s orientací a s tím komu vlastně přihrát? :)
"No občas jsem si ho tam chtěl fouknout...:-)
Ne, samozřejmě v tom nebyl žádný problém."


 
Ale teď vážně. Do Vítkovic ses vrátil s nějakými cíly. Jaké to jsou konkrétně?
"Tak moc dobře víme, že Vítkovice mají vždy ty nejvyšší cíle. Takže superfinále. Vítkovice vždy preferovaly moderní a pohledný florbal, na který se chodí diváci rádi dívat. Mé cile jsou ty nejvyšší a vždy budou, pokud tomu chci obětovat tolik času, kolik obětuji."

 
Jak tě přijali zpátky kluci v kabině?
"Tak samozřejme moje místo v kabině bylo zabráno a tak jsem si ho musel vydobýt zpět, ale stačila menší domluva a bylo vše ok :-). Zatím na žádné přivítání nebyl čas, ale veřím tomu, že hned při prvním volném víkendu něco vymyslíme :-)"

 
Jak hodnotíš právě uplynulý vzájemný souboj Havířov-Vítkovice? Favoritem byly Vítkovice, ale Havířov kousal do poslední vteřiny...
"Čekal jsem ze zápas nebude procházka růžovým sadem, ikdyž favority jsme byli my. Navíc ještě nastoupil i pan Kožušík Pavel :-), na kterého jsem se těšil, ale taky jsem si ho pěkně pohlídal :-) Havířov, byl připraven na naše aktivní napadání. Nevím, jak to vypadalo z pohledu diváka, ale ze střídačky byl možná zápas místy nudný. Právě tím, že Havířov rozehrával zpoza branky a čekal na náš pohyb. Nicméně si myslím, že zvítězil náš chtíč po výhře, fyzická připravenost a klid v rozehrávce."

 
Určitě by sis přál, aby Vítkovice i Havířov do postoupily do play-off.
Vítkovice ho již mají prakticky jisté, Havířov se bude muset ještě porvat. Co myslíš ty, proklouzně Havířov do play-off? Na úkor koho? Pardubice jsou již prakticky jistě nepostupující. Kdo dál?

"Přeji Havířovu, aby postoupil. Pokud bude podávat dobré a disciplinované výkony, myslím si, že nebude mít problém se do play-off dostat. Je to jejich cíl a věřím, že ho splní."

 
Kdybys mohl volit, koho bys do play-off Vitkovicím vybral za soupeře?
"Pokud chtete hrát superfinále, musíte porazit všechny. Nevybírám si mezi soupeři, ale určite bych přivítal tým z Moravy."


Proč?
"Jednoduše protože jsem pracující člověk, tak bych uvítal něco poblíž. Nic víc v tom není."


A myslíš, že by mohl být třeba Havířov volnou trenéra Mrázka?
"To záleží na něm a myslím si, že to může být jedna z více variant. Kluci z Havířova s tím počítají :-D"


Filipe, hodně štěstí na hřišti i mimo něj.
"Díky, tobě taky!!"

 


Rozhovor s Filipem Heczkem: Roman Sladký
Foto: Roša