Děti z přípravky ovládly domácí ligový turnaj

08. února 2012, redakce

V neděli hostila Městská hala na Dubině ligový turnaj přípravek, kterého se kromě domácích Lvíčat zúčastnily týmy z Paskova, Havířova a ostravského FBC. Děti neodradilo mrazivé počasí, ani ranní vstávání, dorazily s dobrou náladou a chutí zahrát si florbal.

Turnaj se hrál na hřišti o rozměrech 28x14. Týmy se domluvili, že budou hrát 4 na 4.

V základní sestavě Vítkovic chyběli kvůli nemoci dva stabilní hráči, naopak celý turnaj odehrála nejmladší hráčka Barča Juřičková. V úvodním zápase naši borci nastoupili proti Slovanu Havířov. Oba týmy začaly opatrně, dobře bránily a nakonec vítkovičtí zvítězili 3:1. V té chvíli nikdo netušil, že proti sobě hrála dvě nejlepší družstva turnaje. Pak naše Lvíčata postupně prověřily týmy z Paskova, nejdříve v zelených dresech (vítězství Vítkovic 5:1), poté benjamínci ve žlutém, proti kterým si naši s chutí zahráli a přesvědčivě zvítězili 11:3.

Jak se již stává tradicí, posledním soupeřem Vítkovic bylo družstvo Remedicum Ostrava. Lvíčata do zápasu vlétla nebojácně a brzo vedla 2:1. FBC se snažilo našim vnutit svůj styl hry, ale naráželi na pozornou obranu, soupeře jsme obehrávali ve středním pásmu a před brankou vše jistila spolehlivá gólmanka Simona. Naši nejmenší celý zápas drželi rozdíl dvou branek a nakonec zvítězili 6:2. Na dětech Remedica bylo vidět zklamání ve tvářích, v konečném pořadí skončili až na třetím místě za dobře hrajícím Havířovem, ale při vyhlášení vítězů se už všichni usmívali.

Lvíčata předvedla další výborný výkon, i přes absence předvedli kolektivní výkon a bojovali jako tým. Je vidět, že trpělivá práce trenérů nese své ovoce, děti si umí pěkně přihrát a bojují o míček. Velkou výhodu měli děti v kondiční připraveností, za to patří obrovský dík manželům Juříčkovým.

Na závěr nesmíme zapomenout pochválit nadšené rodiče, kteří svým ratolestem jako vždy fandili v rámci fair play.

Očima trenéra : Opět zlepšení v držení balónku. Lépe jej kontrolujeme, přesněji a svižněji nahráváme a snažíme se více číst hru. Zlepšit musíme pohyb pro zisk balónku a při hře s balónkem si dříve vyhledávat volné prostory na hřišti a zapojovat se do hry všichni. Za zmínění stoji statistika střelby z dálky: 1 zbytečná střela z dálky za celý turnaj ( z 12ti metru, kdy střela úplně minula branku ), statistika držení balónku za 4 zápasy ( 85% čistého času držíme balónek my a 15% soupeř ). Statistika se zhoršila v posledním zápase s Ostravským FBC. Ve zkratce to znamená, že se nejvíce zdokonalujeme my, protože jsme více v kontaktu s balónkem než soupeř.

 

zápis s turnaje a foto: Vlaďka Zoubková