Juniorky na Jížní Moravě

14. února 2012, Miro

V Sobotu 11.2.2012 se v ač slunečném přesto mrazivém dni vydaly Vítkovické juniorky do Uherského Brodu vstříc novým florbalovým zážitkům a případným úspěchům.

V prvním zápase čekal na Vítkovice letošní nováček soutěže FBC Aligators Šitbořice Těšany.

Začátek zápasu patrně poznamenaný nízkými teplotami venku, promzlou halou a dlouhou cestou, nebyl nikterak růžový.

Již na konci druhé minuty si slabší chvilku vybrala brankářka Meichsnerová a balon od poloviny nahozený soupeřem skončil nešťastně za jejími zády.

Rychle inkasovaný gól probudil Vítkovické k aktivitě a již za 40 sekund srovnala Hložanková šikovnou tečí nahození Terezy Hubáčkové.

Třetina se sice odehrála v režii Vítkovic avšak na skóre se to projevilo spíše negativně, když po ztrátě balonku na polovině a rychlém protiútoku podél pravého mantinelu trefila přesně nad rameno Meichsnerové Sejáková.

Druhá třetina začala tak jak první skončila a v druhé minutě po chybě obrany padl další gól do vítkovické branky.

Od té chvíle opět převzala otěže zápasu vítkovická děvčata snaha přinesla ovoce v čase 20:36 kdy zafungovala spolupráce velmi aktivní Zuzany Hubáčkové se zakončující Petrou Metzovou.

V dalším průběhu třetiny již všechny příležitostné akce soupeře pochytala Meichsnerová, ale na druhé straně byla její kolegyně stejně úspěšná.

Ve třetí třetině pokračoval tlak Vítkovic přerušovaný snahou o protiútoky soupeře. V deváté minutě si Vítkovice černou pětiminutovku, kdy nejprve byla vyloučena na dvě minuty Slavíková o minutu a půl později ji následovala Metzová a za dalších 16 sekund poněkud kuriozně po zlomení hokejky Zuzana Hubáčková.

Po přečkání oslabení recipročně po nahrávce Zuzky Hubáčkové poslala vyrovnání výstavní střelou Miksová.

I přes závěrečný tlak Vítkovic skončilo utkání smírně 3:3.

V druhém utkání nastoupily vítkovické holky proti Lipníku a od první minuty bylo jasné jakým směrem se bude utkání vyvíjet, když už v patnácté sekundě utekla po mantinelu Metzová a předložila nabídku před brankou osamocené Pinkavové, která se nemýlila.

O minutu a čtyřicetpět sekund později se stejná hráčka prosadila znovu, tentokrát po kombinaci s Urbánkovou.

Zpět na zem vrátila Grufíková vítkovické v páté minutě a snížila na 1:2.

V deváté minutě se po nahrávce Sikorové prosadila Zuzka Hubáčková a poslední minutě třetiny se dostal balon od Urbánkové k Hložankové a ta se před brankou zorientovala lépe než obrana soupeře.

Na to Lipník odpověděl pokusem o útok, který byl zastaven pouze za cenu hry vysokou hokejkou a následovalo proměněné trestné střílení.

Druhá třetina nezačala dobře, když obrana neuhlídala útok soupeře a Janošová snížila na 3:4.

Po 6 vstřelených brankách se dala ve druhé třetině očekávat přestřelka, ale ta se nakonec nekonala. Na obou stranách se o to přičinily pozorné brankářky. Na straně Vítkovic postupem času začínala být větším soupeřem vlastní nervozita a snaha rychle potrvdit náskok než hráčky Lipníka.

Sikorové podél levého mantinelu a nahození před branku opět nejlépe zorientovala Hložanková a posunula svůj ým blíže k vítězství.

O další tři minuty později po pěkné kombinaci Miksové od pravého mantinelu a nabíhající Gazurové byl rozdíl ve skóre opět o tři branky.

V desáté minutě si zopakovaly spolupráci zpozabranky přihrávající Zuzka Hubáčková a zakončující Metzová.

O minutu později ve vlastním oslabení vyslala Miksová na zteč Zuzku Hubáčkovou a ta přidala svůj druhý gól v utkání.

Do konce utkání a oslabení přidala ještě jeden gól Pinkavová a uzavřela tak utkání s výsledkem 3:9 pro Vítkovice.

1.SC WooW Vítkovice - FBC Aligators Šitbořice Těšany

Vyloučení: 21:58 Urbánková, 38:02 Slavíková, 39:33 Metzová, 39:49 Hubáčková Z. - 4:49 Pavlicová, 39:22 Kaňová

Branky: 2:31 Hložanková(Hubáčková T.), 20:36 Metzová(Hubáčková Z.), 44:18 Miksová(Hubáčková Z.)-1:50 Sejáková(Kaňová), 14:21 Sejáková(Košvicová), 16:03 Kaňová(Palánová)

FBC Lipník - 1.SC WooW Vítkovice Vyloučení: 26:29 Drietomská - 40:08 Slavíková Branky: 4:09 Grufíková, 14:43(Trestné střílení) Grufíková, 16:13 Janošová(Lasáková) - 0:15 Pinkavová(Metzová), 2:00 Pinkavová(Urbánková), 8:21 Hubáčková Z.(Sikorová), 14:30 Hložanková(Urbánková), 32:34 Hložanková(Sikorová), 35:42 Gazurová(Miksová), 39:52 Metzová(Hubáčková Z.), 40:46(oslabení) Hubáčková Z.(Miksová), 42:06(oslabení) Pinkavová(Metzová).

Sestava: Meichsnerová - Sikorová, Metzová, Hubáčková Z., Gazurová, Pinkavová, Hubáčková T., Miksová, Slavíková, Urbánková J., Hložanková P.