Juniorky v sobotu stoprocentní

01. března 2012, Miro

Vitkovice absolvovaly další dvě ligová kola pořádané městským rival FBC ČPP Remedicum Ostrava na Jeho Fatpipe Aréně.

Po dvou dobrých výkonech si odnesly výhry dvě výhry za, 6 bodů a již čtyři kola před koncem základní části soutěže jistotu postupu do nadstavbové části 1. ligy Juniorek.

Své síly změřily Vítkovice s TJ MEZS Vsetín a houževnatým FBS Olomouc.

1. SC WooW Vítkovice-TJ MEZ Vsetín

První dvě minuty si Vítkovická děvčata soupeře tak říkajíc oťukávala a v čase 2:00 otevřela Lucka Miksová po přihrávce Lucky Přezvěcké skóre utkání. Další průběh utkání naznačila v páté minutě Kristýna Gazurová a přihrávají cí Jana Hlaváčová. Přestože v první třetině již branka nepadla bylo utkání v plně v režiji Vítkovic a Hanka Ranochová ve Vítkovické brance příliš práce neměla.

Ve druhé třetině definitivně padl odpor hostujícího týmu a také dalších 6 branek do Vsetínské sítě, když nejprve opět Gazurová v šeté minutě zvýšila na 3:0. Následně Terka Slavíková nedala brankářce soupeře šanci povedenou střelou nad rameno. Svůj první gól v juniorské kategorii vstřelila Katka Peterková, když v deváté minutě druhé třetiny využila šanci, kterou jí připravila Terka Hubáčková. V desáté minutě se svou troškou do mlýna přišla i Petra Hložanková po nahrávce Lucky Mratiníkové a druhá jmenovaná pak nahozením na branku od poloviny hřiště překvapila Vsetínskou brankářku. Ještě těsně před koncem třetiny  po precizní nahrávce Terky Slavíkové následovalo stejně precizní zakončení Zuzky Hubáčkové a stav 8:0.

Třetí třetinu rychle otevřela další nekompromisní ranou Terka Slavíková a o devět minut později ji napodobila Terka Hubáčková. V poslední pětiminutovce zkompletovaly hattricky nejprve Terka Slavíková a před konce Kristýna Gazurová. Mezi ně se ještě pěknou kombinací vložily Peťa Hložanková a zakončující Lucka Martiníková.

FBS Olomouc-1. SC WooW Vítkovice

Druhý zápas již byl výrazně vyrovnanější a prosazování se bylo výrazně komplikovanější. Tomu sice nenapovídal začátek kdy po dvaceti sekundách po důrazu za Olomouckou brankou vybojovala balon Jana Hláváčová pro Kristýnu Gazurovou a ta šikovně posunula balon pod brankářku soupeře, která mu smolně pomohla do branky. O 6 minut později bylo srovnáno když se po nahození z rohu a posunutí Moniky Dostálkové objevila před odkrytou brankou Jitka Oháňková.

Dále se hra přelévala ze strany na stranu a šance na obou stranách likvidovaly golmanky. Nebezpečnější však v této fázi hry byl soupeř z Olomouce. To v´ústilo v desáté minutě druhé třetiny po nahození Olomouckých obránců a nešťastné teči jedné z bránících hráček k nepříznivému stavu pro Vítkovice 2:1. Po následné oddechovém čase Vítkovického týmu se však situace na hřišti začala obracet a po necelých dvou minutách bylo srovnáno, když po standardní situaci  rozhrávanou dvojicí Terka Sikorová a Hana Hendrychová, druhá jmenovaná poslala balonek až za záda Mičolové. Ve třetí třetině se hráčky ostravského týmu viditelně uklidnily  a přidaly do svého projevu na hřišti více odhodlanosti a trpělivosti což ve dvanácté minutě třetí třetiny přineslo ovoce v podobě vítězné branky vstřelné po kombinaci Lucky Přezvěcké a zakončující Terky Hubáčkové. Do konce si již Vítkovice vítězství pohlídaly. 

Sestava:

Ranochová, Hlaváčová J., Slavíková, Pinkavová, Gazurová, Holušová, Přezvěcká, Miksová, Peterková, Hubáčková Z. Hložanková, Hubáčková T., Sikorová, Hendrychová H., Hrubá, Martiníková L.

1. SC WooW Vítkovice-TJ MEZ Vsetín 13:0

Branky: 2:00 Miksová(Přezvěcká), 4:10 Gazurová(Hlaváčová J.), 20:20 Gazurová(Miksová), 22:16 Slavíková(Hendrychová), 23:42 Peterková(Hubáčková T.), 24:53 Hložanková(Martiníková), 28:55 Martiníková, 29:48 Hubáčková Z.(Slavíková), 30:24 Slavíková, 39:27 Hubáčková T., 40:10 Slavíková(Pinkavová), 41:52 Martiníková(Hložanková), 44:26 Gazurová(Miksová).

FBS Olomouc-1. SC WooW Vítkovice

Branky: 7:02 Oháňková(Dostálková), 24:55 Martiníková (vlastní)- 0:20 Gazurová(Hlaváčová), 26:47 Hendrychová H.(Sikorová), 41:39 Hubáčková T.(Přezvěcká)

Vyloučení: 26:54 Suchánková (Nedovolené bránění) -28:18 Sikorová (opakované přestupky)