A je tu opět Brno!

05. března 2012, CD

Letos poprvé na čtyři vítězná utkání. Letos poprvé s vyvrcholením celého ročníku pouze v jediném utkání. Startuje inovované play-off extraligy mužů i žen! Muži svedou další čtvrtfinálovou bitvu s Brnem.

Potřetí za posledních pět let nastoupí Vítkovice ve čtvrtfinále proti brněnským Bulldogs. I přes patálie, které Brňané Vítkovicím v předchozích dvou sériích připravili, si na ně trenér Radomír Mrázek a celý tým věří. "Vyhovuje nám jejich styl hry. Brno byl druhá volba po Havířovu," prozradil své úmysly před volbou vítkovický lodivod.

      V sezoně 2007/08, po rekonstrukci vítkovického zázemí, došel tým až do finále, ale stopku jim mohlo již ve čtvrtfinále vystavit právě Brno. Vítkovice šly ze druhého místa na sedmého v pořadí, přesto po prvním víkendu prohrávalo po domácích prohrách 0:2 na zápasy. V Brně měli tedy Buldoci dva mečboly, ale ani jeden nevyužili. V prvním tamním utkání Vítkovice hájily vedení 3:0 proti velkému tlaku Brna a za stavu 3:2 čelil Ciompa již druhému trestnému střílení domácích. Jak proti Koutnému prve, i Fabiánovi uspěl a tak výhru pojistili vzápětí Plaček a Vladař. Další duel hraný kvůli koncertu Heleny Vondráčkové ve staré hale na Vodové ulici se stal koncertem jiného typu, a to hráčů Vítkovic, které smetly domácí Brno 13:3. Pátý zápas, byť začal gólem brněnského Marka Kadlece již v první minutě, nakonec s přehledem ovládly Vítkovice 6:1 a sérii úspěšně otočili z 0:2 na 3:2.

      Minulou sezonu se situace téměř opakovala. Možná by se opakovala co do zápasového výboje úplně, nebýt administrativní chyby Jihomoravanů a kontumace prvního utkání na Dubině (více zde). Brno ovšem dokázalo, teď už regulérně, vyhrát i druhý ostravský zápas, v 9.minutě nastaveného času se po přihrávce P.Kadlece trefil Koutný. Doma ovšem, podobně jako v roce 2008, vyhořelo a do semifinále šly opět Vítkovice.

      Na kolik zápasů se protáhne letošní série? Čtyři zápasy jsou jisté, ale taky jich může být klidně sedm. Vítkovice se na svého soupeře budou poctivě připravovat. "Samozřejmě, že všechny tréninky už budou cílené pouze na tohoto soupeře,
proběhne videorozbor a další tradiční přípravy přímo v hale. Asi budeme dobývat kompaktní staženou obranu, takže je třeba se obrnit trpělivostí a zodpovědností ať má soupeř co nejméně brejků."
tuší trenér Mrázek. Na otázku, zda se nebude opakovat špatný vstup do série z let 2008 a 2011 pak šibalsky odpovídá: "Něco pro diváky zase vymyslíme. :)"
      Ale zároveň si přeje, aby na Dubinu dorazili v hojném počtu. Tak jak, jsou vítkovičtí hráči zvyklí. "Každopádně platí, že čím více jich na utkání přijde a čím lepší atmosféra v hale je, tak se klukům hraje mnohem lépe."

      Série začíná v sobotu 10.3.2012 v 17:15 na hale SC Dubině.
      Pokračuje pak v neděli 11.3.2012 v 17:00. Ovšem tady je ještě v jednání TV zápas, pak by se termín zápasu změnil.

PLAY-OFF
2007/08
Vítkovice - Brno  3:4
Vítkovice - Brno  2:3
Brno - Vítkovice  2:5
Brno - Vítkovice  3:13
Vítkovice - Brno  6:1

2010/11
Vítkovice - Brno  5:0 kontumačně
Vítkovice - Brno  3:4p
Brno - Vítkovice  1:5
Brno - Vítkovice  4:6

LETOŠNÍ UTKÁNÍ V ZÁKLADNÍ ČÁSTI
2011/12
Brno - Vítkovice  4:9
Vítkovice - Brno  11:6