Junioři postoupili do semifinále

12. března 2012, redakce

Junioři 1.SC WOOW Vítkovice po výhře 12:3 na půdě pražské Sparty a celkově pak v sérii 3:0 na zápasy postoupili do semifinále 1.ligy juniorů. aktualizováno.

Juniorské naděje Vítkovice odjížděly po dvou domácích výhrách do Prahy s jednoznačným cílem ukončit sérii hranou na tři vítězné zápasy proti týmu Sparty už v sobotu. To se jim beze zbytku povedlo a již od první minuty na hřišti dominovaly. Na gól se však čekalo až do 17. minuty zápasu. Ovšem čekání to nakonec bylo příjemné, protože padly hned tři branky z hokejek Zbořila, Michalíka a Stejskala. Na začátku druhého dějství sice Sparta snížila, ale odpovědí jí byly další tři slepené zásahy v její síti a vedení Vítkovic 6:1. Poté se utkání mírně přiostřilo, aby v závěru druhé třetiny opět přišla minuta Vítkovic a v ní tři branky v síti Sparty. Závěrečné dějství za stavu 9:1 už se dohrávalo spíše z povinnosti a nakonec bylo vidět ještě pět branek, přičemž vítkovický Adam Zbořil zkompletoval hat-trick, čtyři body posbíral za dvě nahrávky a dvě asistence Petr Stejskal. Celkově pak Vítkovice zvítězily 12:3.

Celá série tak skončila po jednoznačných vítkovických výhrách 12:1, 7:1 a 12:3 v nejrychlejším možném čase. Na Vítkovice teď čeká jako soupeř tým x3m team SSK Future, který si překvapivě v sérii 3:1 na zápasy poradil s ostravským FBC ČPP Remedicum Ostrava, když do zápasů vstupoval ze sedmé pozice po základní části, oproti druhé Ostravě. Semifinálová série začne na domácí půdě Vítkovic v sobotu a neděli 24. resp. 25. března.