Ženy v městské sérii po první víkendu 1:1 na zápasy

12. března 2012, redakce

Ženy Vítkovic vstoupily do play-off proti týmu FBC Ostrava smolně a v prvním zápase podlehly 4:6. V druhém již byly odhodlanější a připsaly si vysokou výhru 12:3. aktualizováno.

Vítkovické ženy vstoupily do play-off . V sérii hrané na čtyři vítězná utkání o víkendu začaly hráčky v modrobílém dvěma zápasy na domácí půdě. Utkání se sobě podobala jako den a noc a i výsledky byly diametrálně odlišné.

      V sobotním utkání srdnatě bojující soupeř hrající na hranici sebeobětování opírající se o fantasticky chytající ex-vítkovickou Lenku Kubíčkovou byl od začátku utkání o krok napřed. Vítkovice od začátku tahaly za kratší konec provazu a zejména osobní souboje vyznívaly častěji pro soupeře, než pro ně. V úvodu druhé třetiny se sice povedlo kouzlo Kubíčkové Vítkovicím prolomit a srovnat vývoj skóre, jenže hned vzápětí po dvou hrubkách v obraně soupeř opět odskočil do dvoubrankového vedení. Všemu nasadil korunu úvod třetí třetiny, kdy nejprve Macurová neproměnila trestné střílení, aby v následné přesilovce nejen Vítkovice neuspěly, ale zároveň inkasovaly další branku, která se nakonec ukázala jako rozdílová. I přes závěrečné dotahování nakonec svému soupeři podlehly 4:6.
      Nejlepší hráčky utkání: Hašová (Vítkovice), Kubíčková (Ostrava)
Komentář trenéra Jiřího Veleckého k utkání: "Soupeř v utkání vyhrál zaslouženě, o vítězství se pral více než naše hráčky a tam, kde se naše hráčky dokázaly přeci jen svou kvalitou prosadit, tak vystavila stopku výborně chytající Kubíčková. Nadto jsme kupili výrazné chyby, které soupeř využil ve snadno vstřelené branky a naopak nám se soupeře k žádné větší chybě donutit nepodařilo a na každou branku jsme se strašně nadřeli. V utkáních play-off se musíme porvat o úspěch více."

 

V neděli nastoupilo do utkání zcela jiné vítkovické mužstvo. Od začátku utahovalo nad soupeřem oprátku a nezastavil je ani úvodní gól soupeře už ve druhé minutě. Naopak během prvního dějství vývoj vítkovické hráčky třemi brankami otočily. Trochu vzpomínkou na sobotní zápas byl úvod druhé třetiny, kdy hostující hráčky dvěma brankami rychle srovnaly skóre na 3:3, ale to tentokrát nadšeně a důrazně bojující Vítkovice nerozhodilo a druhá třetina tak po kanonádě končila za stavu 8:3. I v té závěrečné padaly branky a nakonec se skóre zastavilo na výsledku 12:3 pro Vítkovice.
      Nejlepší hráčky utkání: Mandátová (Vítkovice), Šupáková (Ostrava)
Komentář trenéra Jiřího Veleckého k utkání: "Je třeba poděkovat holkám za výkon, kdy nepovedenou sobotu dokázaly hodit za hlavu a od začátku si šly v zápase pro vítězství a nerozhodilo je ani několik náznaků výsledkové komplikace. Výkon hráček už byl takový, od kterého se můžeme odrazit k tomu, abychom v sérii uspěli."

Foto: Jiří Zerzoň