Muži vedou v sérii 2:0.

14. března 2012, redakce

Muži vstoupili do play-off dvěma výhrami v domácím prostředím. Nejprve v sobotu zvítězili až po dramatických nájezdech. V neděli si pak s houževnatým soupeřem poradili v poměru 3:0. aktualizováno.

Do čtvrtfinále nastoupily Vítkovice opět s Romanem Ciompou v brance a také s Jakubem Hubálkem v základní sestavě. Zaskakoval za nemocného Petra Kološe.
      Že to Vítkovice ani tentokrát ve čtvrtfinálové bitvě s houževnatým Brnem nebudou mít jednoduché jasně stanovil již v 8.minutě O.Veselý, který otevřel brankový účet letošní série. Ještě do přestávky ale vyrovnal prudkou střelou Jan Jelínek.
      Druhou třetinu začalo lépe Brno a už v její první minutě se radoval Petr Kadlec. Vyloučení Martina Koutného pak hosté ustáli a naopak sami udeřili. V 27.minutě zvyšoval již na 3:1 Ondráček a na mysl se leckomu začala vkrádat mizerná bilance Vítkovic s Brnem v domácích zápasech play-off. Ve 32.minutě se přece jen ujala střela Filipa Heczka.
      Vyrovnat mohly Vítkovice ve třetí třetině při přesilovce a touto možností nepohrdly. Po spolupráci s P.Suchánkem se prosadil opět Jan Jelínek. Brno hrálo na jistotu a dopředu se moc nehnalo. Ani jeden tým do třetí sirény již neskóroval. A ani v prodloužení branka nepadla, ač hrály Vítkovice dokonce přesilovku při vyloučení veterána Schneidera.
      Rozhodovaly tak až samostatné nájezdy. V nich šlo do vedení Brno ve druhé sérii, když Lukáše Součka, který nahradil na nájezdy v brance Ciompu, prostřelil Kočí. Ve třetí sérii ale vyrovnal Radim Polášek a ve čtvrté sérii se jako poslední v zápase radoval z gólu Lukáš Hájek.
      Vítkovice se tak protrápily k prvnímu vítězství na hřišti na Dubině v domácím zápase play-off s Brnem v historii! Na pátý pokus.

1. SC WOOW Vítkovice - Bulldogs Brno 4:3pn
branky:
12. Jan Jelínek, 32. Filip Heczko, 45. Jan Jelínek, N Lukáš Hájek - 8. Ondřej Veselý, 21. Petr Kadlec, 27. Luděk Ondráček; rozhodčí: Marek Nováček - Ondřej Vašíček; vyloučení: 0:3; využití: 2:0; diváků: 365; zásahy brankářů: Roman Ciompa 17 - Lukáš Bábíček 29; po třetinách: 1:1, 1:2, 1:0, 0:0;

 

Nedělní zápas se nesl v podobném duchu jako úvodní souboj. V brance se po dlouhé době objevil Lukáš Souček a byl z toho nakonec více než povedený návrat.
      Do vedení šly ale tentokrát Vítkovice a jak se ukázalo, už jej až do konce nepustily. Ve 14.miutě unikl všem Hájek a jeho akci zakončovali Heczko a střílející Zdeněk Žák.
      Ve druhé třetině si rozhodčí Sojkové opravdu neoddechli. Vyloučili celkem šest (!) hráčů. Nejprve nechali Tokoše a O.Veselého na trestné lavici přemýšlet o své rozmíšce u mantinelu, zakrátko usedl k Veselému i Kočí. Vítkovice ale přesilovku 4 na 3 nevyužily. Naopak o několik minut později se samy musely bránit při vyloučení Hubálka. Oslabení ale domácí zvládli. Naopak na jeho sklonku utekl všem Martin Tokoš a svoje sól zakončil přesně! 2:0. Brno pak mělo k dispozici dokonce 58 sekund dlouhou dvojnásobnou přesilovku, když na kárné lavici pykali současně Řezanina a Heczko, ale Lukáš Souček se překonával. V závěru upravil střelou do prázdné branky skóre na 3:0 Lukáš Veltšmíd.

1. SC WOOW Vítkovice - Bulldogs Brno 3:0
branky:
14. Zdeněk Žák, 34. Martin Tokoš, 57. Lukáš Veltšmíd; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 5:3; využití: 0:0; diváků: 278; zásahy brankářů: Lukáš Souček 14 - Lukáš Bábíček 17; po třetinách: 1:0, 1:0, 1:0;

Foto: Jiří Zerzoň