Přípravka v Paskově

06. března 2012, Vlaďka Zoubková

V sobotu 3.3. čekal naši přípravku další ligový turnaj, tentokrát na půdě Paskova Saurians, hrálo se v tělocvičně místní ZŠ.

Domácí v zelených dresech byli naším prvním soupeřem. Zápas se od úvodních minut nesl v naší režii a rychle jsme si vypracovali náskok 5:2. Bohužel s přibývajícími minutami Lvíčata polevila v koncentraci, přestala bránit a zbytečně ztrácela balónky, čehož dokázali šikovní hráči Paskova využít. Během posledních tří minut „zelení“ srovnali na konečných 5:5.

Následovalo utkání se Slovanem Havířov. Bylo vidět, že trenéři po promarněném prvním zápase dětem udělili pár rad a povzbudili je do dalších bojů, Lvíčata nastoupila plná elánu a soupeře přesvědčivě přestřílela poměrem 9:2.

Co by to byl za turnaj, kdyby na sebe nenarazily týmy Vítkovic a Remedica. Zápas byl od začátku vyrovnaný, a když na tabuli svítil stav 2:2, přihlásila se ke slovu nejmladší členka naší přípravky, Barča Juříčková. Parádní střelou pod víko vsítila svůj první gól a právem si vysloužila aplaus celé haly. Na překvapenou hráčku se sesypal hrozen spoluhráčů, krásný moment to byl hlavně pro maminku a trenérku v jedné osobě, Radku Juříčkovou, která si radost z branky dokonale užila přímo na hřišti J. V té chvíli nikdo netušil, že Barča si stejné ovace vychutná i v posledním zápase proti „žlutému“ Paskovu. Výsledek jsme nakonec pečetili ještě jednou trefou do sítě pepina a celkově se naše děti radovaly z vítězství 4:2.

Závěrečným soupeřem byl opět výběr domácích, tentokrát ve žlutých dresech a byl to tuhý boj od úvodních minut. Soupeř s námi od začátku držel krok, hra se přelévala z jedné strany na druhou a brankáři obou týmů se museli pěkně ohánět. Nakonec naše Lvíčata v dramatickém zápase vydřela vítězství 6:5 a slavila celkové vítězství v turnaji, třetí v řadě za sebou. Pohár za druhé místo si odvezly děti ostravského Remedica a bronz zůstal v Paskově, zásluhou domácích ve žlutém.

Tento turnaj nabídl velmi vyrovnané zápasy, nejen naše Lvíčata, ale i ostatní týmy přijely dobře připravené a bylo se na co koukat. Také organizace byla na jedničku a všichni odjížděli spokojení.

Očima trenéra:   Soupeři začali více běhat a napadat, dostávali nás tak častěji ve hře s balónkem pod tlak. Jenže technicky jsme si s tím poradili velmi dobře. V zápasech jsme viděli jak přínosné je pro naši hru „bago“, kde v principu jde o to, aby nám aktivní prostřední nesebral balónek, ale jestli si ho obehraji nebo nahraji volnému spoluhráči je jedno, protože hrajeme v pohybu a jediné pravidlo je neztratit míček. Ale je třeba více zapracovat na držení hole před přijmutím nahrávky (Už jsme i s Peťou Juříčkem vymysleli různé soutěže s hokejkou a bez míčkuJ , tak abychom se naučili hůl držet ve dvou rukách). Na pátečních trénincích se více zaměříme na kontrolu balónku, ale s hlavou nahoře.