Ženy postoupily do semifinále!

22. března 2012, Redakce

Vítkovické ženy ve včerejším pátém čtvrtfinálovém utkání proti FBC ČPP Remedicum Ostrava zvítězily 8:4 a radují se z postupu.

Do zápasu vstupovaly Vítkovice s vedením 3:1 v sérii a úvod zápasu jim nepochybně patřil. Celou třetinu soupeře přehrávaly a na střelecké pokusy to bylo 13:4 na výsledkové tabuli však svítilo skóre pouze 2:1. Mohl za to opět výborný výkon hostující brankářky spolu s obrovským počtem spálených vítkovických šancí. Těm učinila přítrž až ve 13.minutě Anna Niemcová, když po chytré přihrávce Ferenčíkové dávala do prázdné. Jenže pak Vítkovice zaspaly v obraně a nechaly soupeři jednoduše skórovat z brejkové situace. Vedení po úvodním dějství tak zajistila Vítkovicím střelou k tyči Sylva Gaidová, když na brance měla lví podíl gólmance hostí výborně clonící Hašová.

      Pro celou sérii pak typický obrázek následoval v dějství druhém. Vítkovice sice vedly, nedařilo se jim však houževnatému soupeři brankově odskočit a tak naopak začaly opětovně být svázány nepřesnostmi a nervozitou. Přitom úvod třetiny se jim povedl. Mandátová chytře našla Sylvu Gaidovou, která již měla lehkou práci. A v 25. minutě dávala po standartce na 4:1 Tamara Hašová. Jenže pak následovala v 32. minutě hrubka obrany a snížení. V 35. minutě pěkná návštěva 139 diváků viděla hru v brankovišti hostí a trestné střílení. Na to tentokrát šla Petra Mandátová a povedený výkon korunovala jeho proměněním. Jenže ležérností v obraně si Vítkovice těsně před koncem třetiny opět zkomplikovaly situaci a bylo to 5:3.

      Třetí dějství začalo pro vítkovické hráčky hororově. U všeho byly pozdě, soupeř je dostával pod tlak a jen díky několika fantastickým zákrokům Hany Ranochové byl stav stále 5:3. Ale soupeř se za tuto pasáž zaslouženého snížení přeci jen dočkal, když se Léblová trefila v přesilovce přímo do víka. V tu chvíli to s vítkovickými hráčkami nevypadalo úplně nejlépe. Naštěstí na sebe vzala zodpovědnost Klára Kociánová a dvěmi povedenými individuálními akcemi během jednoho střídání rozhodla zápas a tak trochu zachránila v tom čase dost tápající Vítkovice. Poté se hra již přeci jen uklidnila a Vítkovice si už v poklidu udržely náskok a nakonec jej po standartce ještě zvýšily brankou Terezy Volákové.

      Vítkovice tak postoupily do semifinále po vítězství v poměru 4:1 na zápasy a čeká je druhý tým po základní části FBŠ Bohemians Praha. Série začíná příští víkend zápasy v Praze.

      Komentář trenéra Jiřího Veleckého k celé čtvrtfinálové sérii: "Ukázalo se, že play-off je jiná soutěž a začíná se od nuly, což jsme jako favorit pocítili hlavně v prvním utkání série. Pak už i hráčky přeci jen přešly k účelnosti a zbytek série jsme zvládli, ikdyž to mnohdy nebylo herně zcela ideální. Na druhou stranu je třeba říci, že soupeř statečně vzdoroval a tři, čtyři jeho hráčky podaly v sérii extrémně kvalitní výkony, což nám místy dělalo nemalé problémy. Nakonec jsme se s tím ale vyrovnali a tíhu role favorita dokázali unést a rychle sérii ukončit, což nás určitě posílí do semifinálových klání. Devízou určitě je, že nás každé utkání dokázaly herně táhnout jiné hráčky a formace a pokud se v semifinálových zápasech povede, aby zahrálo nadprůměrně více našich hráček naráz, určitě můžeme uspět. Za sérii soupeřkám děkujeme a na Bohemku se těšíme!"

branky a nahrávky: Niemcová (Ferenčíková), Gaidová (Mandátová), Gaidová (Mandátová), Hašová (Vašíčková), Mandátová tr.s., Kociánová, Kociánová (Šrotová), Voláková (Šrotová) – Šmídová (Šupáková), Vinklerová, Šmídová (Halfarová), Léblová (Vavrečková)

sestava Vítkovic: Ranochová – Vašíčková, Mandátová, Niemcová, Vobořilová, Kovalská, Voláková – Macurová, Hašová, Gaidová – Enenkelová (40. Quittková), Ferenčíková, Pastušková – Šrotová, H.Sládečková, Kociánová