Junioři porazili dvakrát Bohemians a jsou jeden krok od titulu!

10. dubna 2012, CD

V poslední minutě prvního finále strhl vítězství na stranu domácích Vítkovic Tomáš Kasinec! V neděli si Vítkovice pohlídaly výhru 5:2 a jsou blízko obhajobě zlata.

Junioři Vítkovic odehráli v Čeladné první dvě finálová klání proti Bohemians. Oba zápasy dovedli do vítězného konce a jsou jeden krok od zlata. Loni ve finále porazili stejného soupeře 3:0 na zápasy. Teď jsou na nejlepší cestě stejný výsledek zopakovat.

V sobotním utkání Vítkovice otáčely výsledek v poslední třetině, do níž nastupovaly s jednogólovým mankem. Na jejím začátku potrestali nedisciplinovanost hostujícího Sládečka, kterému o necelou minutu zkrátil plánovaný dvanáctiminutový pobyt za katrem Petr Jankulár. V další přesilovce ve 48.minutě získal poprvé v zápase Vítkovicím vedení Tomáš Kasinec. Bohemians pak nevyužili svoji přesilovku při vyloučení vítkovického Šebesty, přesto se jí však podařilo dvě a půl minuty před koncem vyrovnat. V poslední minutě však vzal vše na sebe Tomáš Kasinec a rozhodl první finále!

I nedělní zápas začali lépe hosté, Vítkovice však ještě v první třetině zápas otočili. V přesilovce dopravil odražený míček na místo určení Marek Matejčík. Pak byl vyloučen i vítkovický hráč, a to Petr Jankulár. Ten ovšem na trestné lavici vydržel celé dvě minuty a pět vteřin po naskočení do hry už se radoval ze vstřelené branky!
      Vítkovice pak přestály dvě přesilovky soupeře ve druhé třetině a samy udeřily na začátku třetí části, úspěšným střelcem byl po Oborákově příhře Václav Gurkovský. Závěrečný tlak Bohemians uťal minutu a půl před koncem Petr Jankulár. Kisugite pak ještě sice snížil, ale do prázdné branky pečetil konečný výsledek Marek Matejčík.

      Série pokračuje o víkendu v Praze v hale v Kunraticích.

1. SC WOOW Vítkovice - FbŠ Bohemians DDM Praha 7   4:3
branky: 
22. Petr Jankulár, 46. Petr Jankulár, 48. Tomáš Kasinec, 60. Tomáš Kasinec - 13. Milan Jakšič, 25. Jakub Menhart, 58. Mikuláš Forman; rozhodčí: Martin Both - Radim Waliczko; vyloučení:2:2 + David Sládeček 10; využití: 2:0; diváků: 68; zásahy brankářů: Jakub Rataj 19 - Jan Cimbálek 31; po třetinách: 0:1, 1:1, 3:1;

1. SC WOOW Vítkovice - FbŠ Bohemians DDM Praha 7   5:2
branky:
16. Marek Matejčík, 19. Petr Jankulár, 43. Václav Gurkovský, 59. Petr Jankulár, 60. Marek Matejčík - 13. Lukáš Jakoubek, 60. Martin Kisugite; rozhodčí: Martin Kotala - Pavel Hála; vyloučení: 3:2; využití: 1:0; diváků: 133; zásahy brankářů: Jakub Rataj ? - Jan Cimbálek ?; po třetinách: 2:1, 0:0, 3:1;