VÍTKOVICE JSOU V SUPERFINÁLE !!!

12. dubna 2012, CD

Vítkovice nakonec porazily Chodov na jeho hřišti 9:6 a radují se z vítězství v sérii 4:2. 21.dubna nastoupí v O2 Aréně v Superfinále proti Tatranu Střešovice! V divoké třetí třetině si Vítkovice vypracovaly už sedmigólový náskok, který Chodov pěti brankami v řadě téměř smazal. Nakonec výsledek pečetil a hattrick dokonal v poslední minutě Martin Tokoš. aktualizováno.

Domácí začali pro ně existenční zápas velkým náporem. Z převahy však žádný gól nevytěžili, vynikající Lukáš Souček v čele dobře pracující defenzivy odolával. Navíc prakticky z první vážnější šance skóroval v 5.minutě po Veltšmídově přihrávce Lukáš Hájek. Součka přeci jen překonal ve 12.minutě po Dóžově chytré nabídce Klápa. O minutu později ale už Vítkovice zase vedly, to když se krásnou tečí Poláškovy střílené přihrávky trefil Martin Tokoš. Poté se na Součkovu branku sypaly další pokusy Chodova, ale stav se neměnil. Naopak na konci třetiny si v přesilovce Vítkovic srazil nešťastně míček do vlastní branky Flousek a Vítkovice vedly o dvě branky.

      Druhá třetina byla přeci jen vyrovnanější a to díky viditelně více a více nervóznějším domácím. V úseku mezi 34. a 40.minutou získaly Vítkovice rozhodující náskok. Stěžejní přitom byla spolupráce Lukáše Hájka a Zdeňka Žáka, kteří si vzájemně nahráli na góly ve 34., resp. 37.minutě. V poslední minutě druhé třetiny kapitulovala rozložená chodovská obrana ještě dvakrát po podobných trefách Lukáše Veltšmída a Lukáše Hrubého.

      Do třetí třetiny přepustil svému kolegovi Barákovi místo v brance nešťastný gólman Binder. A Barák pak svůj tým několikrát podržel. Ve 42.minutě si neodpustil komentáře k rozhodčím domácí trenér Procházka a svůj tým oslabil. V přesilovce se však Vítkovice neprosadili. Ve 46.minutě putoval na trestnou lavici vítkovický Heczko, ale ani Chodov tentokrát početní výhodu nevyužil. Oba týmy během přesilovky Chodova strnuly při srážce hlav Michala Kotlase a Lukáše Hrubého. Oba zůstali s tržnými ranami dlouho ležet a poté byli odvezeni do nemocnice. Hrubý nakonec vyvázl se šesti stehy a značným otokem levého oka. "Kotlase jsem vůbec neviděl, díval jsem se na míček a najednou ucítil strašnou ránu." komentoval situaci vítkovický útočník. Vážnější problémy naštěstí neměl.
      V 52.minutě poprvé kapituloval i Barák, když jej po zemi prostřelil asistenci Víta Hrubého Martin Tokoš. Pak se ale začaly dít věci. Střídačka Chodova oslabená o jednoho z nejlepších hráčů série Kotlase a trenéra Procházku začala hrát vabank. V 53.minutě snížil Dóža a pak během dvou minut vypracoval Cepek dvě branky pro Podhráského a Štegla a sám další přidal. Rázem byl ze sedmibrankového náskoku pouze tříbrankový. V 59.minutě se po další Cepkově asistenci prosadil kanonýr Jendrišák! Brankovou lavinu Chodova ale naštěstí uťal v poslední minutě Martin Tokoš. Pak mohl naplno vytrysknout vítkovický gejzír radosti.

      Vítkovice postoupily do Superfinále přes Chodov po výhře 4-2 na zápasy. Chodovu patří velký dík a uznání za bojovnost ve všech zápasech.

 

TJ JM Pedro Perez Chodov - 1. SC WOOW Vítkovice 6:9
branky:  13. Michal Klápa, 53. Patrik Dóža, 54. David Podhráský, 55. Adam Štegl, 56. Radim Cepek, 59. Matěj Jendrišák - 5. Lukáš Hájek, 14. Martin Tokoš, 20. Martin Flousek, 34. Lukáš Hájek, 37. Zdeněk Žák, 40. Lukáš Veltšmíd, 40. Lukáš Hrubý, 52. Martin Tokoš, 60. Martin Tokoš; rozhodčí: Marek Nováček - Ondřej Vašíček; vyloučení: 2 + Jakub Vrána 10:1; využití: 0:0; diváků: 527; zásahy brankářů: Jan Binder 8, Jan Barák 7 - Lukáš Souček 22; po třetinách:  1:3, 0:4, 5:2;

Foto: Martin Neužil