Tým elévů vyhrál Setkání týmů Fortuna extraligy v Brně

24. května 2012, redakce

Naši elévci porazili ve finále středočeský Florbal Benešov 10:4 a získali tak pro Vítkovice zaslouženě turnajové prvenství.

„Celý turnaj lze hodnotit jako povedený a to nejen výsledkově, ale i předvedenou hrou. V podáni našich elévků byl k vidění pohledný útočný florbal plný kliček jeden na jednoho, cílených nahrávek a samozřejmě gólů.“, zhodnotil turnaj jeden z trenérů Rosťa Kohút.

      Vítkovice se zapsaly i do individuálních ocenění. Nejlepším obráncem setkání byl vyhlášen Rostislav Gattnar.

 

Výsledky zápasů ve skupině:

Sobota 19.5.2012

1.SC WOOW Vítkovice – Bulldogs Brno 4:2

1.SC WOOW Vítkovice – Florbal Benešov 8:5

1.SC WOOW Vítkovice – Mladá Boleslav 12:0

 

 

Neděle 20.5.2012-play off

 

9:40  Čtvrtfinále č.3 1.A – 4.B

1.SC WOOW Vítkovice – AC Sparta Praha Florbal  20:1

12:10  Semifinále č.1 VČ.1 – VČ.3

Bulldogs Brno – 1.SC WOOW Vítkovice  4:6

17:10  Finále VS.1 – VS.2

1.SC WOOW Vítkovice – SK Florbal Benešov  10:4

Okem rodiče:

"Nedá mi to, ale musím reagovat na turnaj elévů v Brně. Byla jsem velice mile překvapena nesmírně lidským a profesionálním přístupem trenéru Jiřího Frömmela, Václava Pály Artura Müllera ke všem hráčům našeho týmu. Neskutečně vzorně se o naše malé florbalisty starali, během všech zápasů hráče za krásnou hru pochválili, veselou připomínkou upozornili na malé chybičky a jako jediní během třetin vzorně podělili celý tým nachystanou svačinkou plnou ovoce. Vítkovice mohou být opravdu pyšné na všechny své trenéry, kteří svou práci dělají moc dobře a rozumí jí! Malí hráči jím to vrací výjimečnou hrou na hřišti plnou chytrých přihrávek a střel na bránu s chladnou hlavou. Na našich florbalistech bylo vidět, že pod vedením těchto trenérů hrají uvolněně, chytře a s úsměvem na tváři.

Vím, že se mi to lehce píše, ale vítkovičtí florbalisté vyhráli opravdu právem zlaté medaile!!! Na tomto turnaji jsem na vlastní oči viděla ten markantní rozdíl přístupů trenérů ke svým hráčům!!!!

Ostatní týmy nebyly schopné rozehrát hru přihrávkou, na bránu stříleli bezmyšlenkovitě z půlky hřiště, uměli akorát faulovat a trenéři vztekle řvát na své hráče i rozhodčí.

Nesmírně si vážím práce všech vítkovických florbalových trenérů, kteří se během celého roku vzorně věnují všem hráčům na trénincích a našli úžasnou cestu k dětem, které florbal díky tomuto profesionálnímu přístupu baví a rádi se učí od svých trenérů nové kličky a taktiky hry.

Líbí se mi i osobní  a přátelský přístup trenérů k malým hráčům ve volných chvílích, kdy by už právem mohli odpočívat a relaxovat. Ale i v těchto chvílích s dětmi hrají hry a mluví o jejich každodenních starostech, proto je touto svou výjimečností ti naši malí florbalisté tak respektují a uznávají!  A v tom je vítkovická síla, naši trenéři nehustí do dětí jen florbalové příkazy, ale umí se k dětem chovat lidsky a kamarádsky!

Při této příležitosti bych chtěla nesmírně moc poděkovat celému týmu trenérů, kteří se od přípravky vzorně věnují trénováním naších dětí! Je mi jasné, že mají své osobní životy, rodiny, zaměstnání a starosti a přesto všechno najdou chvilku na trénování, kdy rozmanité tréninky pod jejich vedením naše děti nesmírně baví, ať už se jedná o kondiční cvičení, kdy si s trenérkou Radkou a trenérem Peťou Juřičkovými  zahrají fotbal, zasoutěží v překážkových drahách i protáhnou ztuhlé tělíčko nebo si na tréninku zahrají jen tak zápas proti trenérům Rosťou Kohútem a Peťou Šmerdou. Důkazem toho, že svou práci dělají na výbornou jsou vynikající výsledky na turnajích a co je nejdůležitější, hráči z tohoto klubu neutíkají do konkurenčních klubů a věnují se tomuto sportu pod vedením vítkovických trenérů co nejdéle, což je do života naších dětí moc důležité. Aby s radostí sportovali a chovali se fair-play!

Musím ještě pochválit kolegiální přístup hráčů a rodičů obou ostravských týmů, kdy během roku jsme sice soupeři, ale v Brně jsme si vzorně fandili navzájem!

Ještě jednou všem trenérům velký dík a klobouk dolů!!!"

Zuzana Valigůrová