Jiří Velecký: Je na všech dokázat, že bronz není strop!

30. května 2012, CD

Ženy získaly potřetí za sebou bronzové medaile. Juniorky bohužel loňské zlato neobhájily, dorostenky se překvapivě probojovaly až do celostátního play-off, kde vzdorovaly Elite. Sezonu z pohledu ženské složky Vítkovic hodnotí trenér A-týmu Jiří Velecký.

Ahoj Jak jsi spokojen s konečným umístěním týmu v sezoně?
Co se extraligy žen týče tak je to třeba brát ze dvou úhlů pohledu. První v rámci samotné sezóny, kdy jsme potvrdili příslušnost ke špičce, získali medaili a předváděli, myslím, na ženské poměry docela atraktivní florbal, na který bavilo fanoušky chodit. Druhý pohled je ale dlouhodobější. Tým je potřetí bronzový, přičemž ty sezóny, hlavně poslední dvě, si byly podobné jako vejce vejci a nelze tak úplně říci, jestli ten bronz je až takový zisk… Nutně pak vyvstává chtě nechtě pro všechny na mysl nepříjemná otázka, jestli to není v tom stylu fungování týmu a složení prostě jeho strop. Je na všech dále dokázat, že ne!
      Pokud by jsme mluvili o juniorkách a dorostenkách, tak je třeba vidět, že po loňském vítězství v juniorce došlo k velkým změnám a tvoří se dá se říci nová generace hráček. A u nich je povzbudivé, že u nějakých 80% z nich už se dá říci, že během sezóny a hlavně v jejím závěru přešly ve svém přesvědčení ze zábavného kroužku, který si říkal florbal, na už pomalu dá se říci sport, který se jmenuje florbal.
      U nejmladších žákyň je třeba poděkovat Verči Vobořilové a Silvě Kovalské za pilnou trenérskou práci. Mladé žákyně se rozvíjejí a věřím, že jsou na správné cestě.

Jak jsi spokojený s herním projevem během celé sezony? 
Jak už jsem řekl, herní projev je, myslím, jeden z nejlepších v extralize a chceme se jej dále držet a hlavně naučit se zvládat některé detaily hry, které nám stále unikají.

Co se na hře zlepšilo? 
Nasazení hráček a přesilové hry.

Naplnily se předsezonní plány co do práce s týmem a jednotlivci?
Jak už jsem odpověděl v první otázce, chtěli jsme pozici udržet, což se povedlo a pokusit se dostat výše, což se nepovedlo. Co se jednotlivců týče, je pozitivem, že se stále více vítkovických hráček objevuje v reprezentačních výběrech Ale jinak je to spíše otázka do kabiny…

Překvapil někdo během sezony? Např. svým přístupem, motivačním chováním vzhledem k ostatním členům v týmu?
Nevím jestli přímo překvapila, ale Andy Pastušková zvládla svou kapitánskou úlohu výborně a věřím, že v ní bude dál pokračovat. Taky Hanka Sládečková se skvěle vrátila po dlouhodobém zranění.

Které momenty v sezoně ti utkvěly v hlavě? 
No, asi ještě dlouho mě budou ze spaní budit závěry zápasu na Chodově a Bohemce :) Ale hlavně bychom si měli odnášet pozitivní věci, tak potom asi nástup týmu na hřiště v Praze na Barrandově :)) A především a za to patří fanouškům díky, senzační podpora na semifinálovém výjezdu do Prahy, což byla na ženský florbal zatím v našich končinách věc nevídaná! (klobouk dolů).

Co čeká tvůj tým v blízké budoucnosti? 
To souvisí s první otázkou, resp. s tím jak se posunout dál! Ve fungování týmu už změny proběhly, zapojil se do toho s vervou jako trenér a sportovní manažer Dušan Dudešek. V kádru také proběhnou změny, některé vynucené, některé za účelem jeho zkvalitnění. Letní příprava už týden běží, má úplně novou formu a zaměření, podílí se na ní daleko více osob než dříve a věřím, že položí velmi dobrý základ do sezóny.

 

Rozhovor s Jiřím Veleckým : Roman Sladký