MS ve Švédsku startuje už zítra!

20. května 2006, CD

Česká florbalová reprezentace včetně tří hráčů Vítkovic se již připravuje na florbalový vrchol sezony, na němž bude obhajovat stříbrné medaile.

   V neděli 21.5.2006 začíná v Helsinborgu MS ve florbale 2006 úvodním zápasem domácích Švédů s Dány. Obhájcem titulu je překvapivě Švédsko, historické stříbrné medaile obhajují Češi.

   Naši reprezentani vstoupí do dění šampionátu o v 16 hodin v Solně proti papírově nejslabšímu soupeři ve skupině, týmu Itálie. V základní sestavě by neměl chybět obránce Martin Vladař (č.6), naopak se příliš nepředpokládá, že by se v základu objevili i další dva vítkovičtí hráči. Jak Pavel Brus (č.3), tak i Tomáš Sladký (č.22) si svá zranění z Fortuna Extraligy vyléčili až na poslední chvíli a do Švédska oba nakonec odcestovali, ale oba pravděpodobně začnou ve 4.pětce.

   V naší skupině jsme spolufavority společně s Finy. Očekává se, že přes Rusy, Lotyše a Italy postoupí právě tyto dva týmy do semifinále. O tom, kdo postoupí z prvního místa a vyhne se tak v semifinále domácímu Švédsku, které by mělo svou skupinu podle bookmakerů vyhrát, rozhodně vzájmený zápas.
   Souboj Česko-Finsko je na programu v úterý 22.5. od 19h. Přímý přenos utkání zajišťuje stanice Eurosport2.

 

Foto: www.florbal.cz