Ženské týmy mají za sebou závěrečnou přípravu

03. září 2012, redakce

Týmy extraligového áčka a prvoligový tým žen absolvovaly o víkendu závěrečný přípravný turnaj v Ostravě.

Áčko klopýtlo až ve finále

Extraligové áčko vstupovalo do turnaje jako jeden z hlavních favoritů. Papírové předpoklady po celou dobu turnaje zdárně naplňovalo a poměrně suverénně poráželo své soupeře. V pátek Rožnov 11:0, polský Nowy Targ 6:0 a Lipník 3:0. V sobotu pak extraligové Olomouc 3:2, Jihlavu 4:1 a Židenice 4:1 a v zápase právě s prvoligovými Hysterkami vyhrálo áčko 5:0.
      V nedělním čtvrtfinále čekal na Vítkovice tým extraligového nováčka z Českých Budějovic a odešel vyprovozen poměrem 8:0. V semifinále pak pavouk svedl proti sobě opět oba vítkovické týmy a áčko bylo znovu úspěšnější, tentokrát v poměru 8:2. Ve finále pak na Vítkovice čekal tým Elite Praha. Po hříchu právě ve finále přišlo jediné zaváhání, kdy si nechaly po chybách obrany a brankářky utéct soupeře dvakrát do dvoubrankového vedení a ačkoli z permanentního tlaku dokázaly Vítkovice vždy srovnat, do vedení se jim dostat nepodařilo a utkání šlo do nájezdů. V nich selhaly všechny čtyři vítkovické exekutorky a triumf na turnaji putoval do Prahy.

      Trenér Jiří Velecký zhodnotil stručně turnaj: "Byla to závěrečná příprava na ligu. Šanci dostaly všechny hráčky z kádru rovnoměrnou a co je potěšující, všechny předvedly výkony takové, že bude pro trenéry příjemná starost vybírat ty správné sestavy do ligy. Finálového zápasu je škoda, sem tam máme ještě pořád problémy, že umíráme na krásu a ikdyž soupeře přehráváme a předvádíme pěkný florbal, potřebujeme příliš hodně šancí na vstřelení branky a když se k tomu přidá pár hrubek v defenzivě, tak se pak může stát, že na konci se raduje soupeř."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hysterky nakonec bramborové

Prvoligové vítkovické béčko – Hysterky opět na turnaji prokázaly, že umí pozlobit nejednoho favorita a neradno je podceňovat. V pátečních zápasech Hysterky úspěšně potrápily extraligovou Olomouc a uhrály remízu 2:2 a poté porazily prvoligového nováčka v zápase, kde otáčely skóre 3:2. V sobotu opět potrápily dalšího extraligistu z Židenic a uhrály remízu 1:1, poté však prohrály s Pruským 0:1, ale postup do další fáze jim ani tak neunikl. V ní dokázaly s Jihlavou remizovat 2:2, poté prohrály s vítkovickým áčkem, aby v závěrečném boji, kde musely k zajištění postupu minimálně remizovat vyhrály nad Lipníkem 1:0.
      V nedělním čtvrtfinále narazily na prvoligový tým Židenic, se kterým sehrály neúprosnou bitvu, která skončila v normální hrací době 1:1 a rozhodovaly nájezdy, ve kterých byly vítkovické zkušené harcovnice chladnokrevnější a šly tak do bojů o medaile. V semifinále ale narazily na kolegyně z áčka, které je dál nepustily. Na Hysterky tak čekal boj o třetí místo, kde už však přeci jen bylo vidět, že proti extraligovým Židenicím chybí síly a Hysterky tak odešly poraženy 0:4. Ziskem čtvrtého místa na turnaji ale potvrdily, že umí především svými zkušenostmi zatopit nejednomu soupeři z o kategorii vyšší soutěže.