Vítkovice začaly sezonu vítězně

16. září 2012, CD

Ve svém premiérovém zápase extraligy mužů sezony 2012/2013 Vítkovice uspěly. Utkání s Libercem kontrolovaly a domů si vezou tři body za vítězství 9:5.

Svůj den mělo především útočné duo Lukáš Hrubý - Martin Tokoš, které již do druhé třetiny nasbíralo celkem sedm kanadských bodů.

      V brance dostal prostor Roman Ciompa, neboť kromě obránců Žydela (nedoléčené zranění nohy z Czech Openu) a Heczka (pracovní povinnosti) do Liberce neodcestovala ani reprezentační brankář Souček. V obraně se tak objevil Pavel Jankulár a Lukáš Veltšmíd, naopak na pozici útočníka se vysunul Petr Kološ.

       Defenzivu Liberce překonal jako první v 10.minutě po Tokošově sklenpnutí nechytatelnou pumelicí Lukáš Hrubý. Větší přesnost potkala vítkovické střelce ale až ve druhé třetině, ve které rozvlnili síť za libereckým brankářem Prokešem hned pětkrát. Ve 24.minutě zužitkoval spolupráci s Matúšem Lukáš Hájek. Liberec pak sice kontroval gólem Blažka, ale otěže utkání třímaly favorizované Vítkovice. Ve 34.minutě vykombinovali ve hře 4 na 4 domácí obranu Lukáš Hrubý s Martinem Tokošem a po ráně druhého jmenovaného se Vítkovičtí opět radovali. Pak tito dva jmenovaní zapojili do akce i Lukáše Veltšmída, který se tváří v tvář Prokešovi rovněž nemýlil. Ihned na to "namazal" ideálně Hájek Jakubu Hubálkovi a o vítězi utkání bylo prakticky jasno. A to ještě na sklonku třetiny opět udeřilo duo Hrubý-Tokoš.

       Ve třetí třetině již přeci jen pustily Vítkovice více do hry i domácí Liberec. A ten nabídnuté šance hned čtyřikrát využil. Ale nejprve zvýšil již na 7:1 po velkém přehledu Řezaniny do prázdné branky Lukáš Hájek. Na dvě branky Liberce pak odpověděl David Matúš a mezi další dvě branky domácích hráčů se ještě vtěsnala trefa kapitána Petra Kološe.

      "Bohužel to bylo typické první utkání sezony, ve kterém jsme nebyli schopní udržet koncentraci po celých 60 minut zápasu. Jinak jsme ovšem měli hru i utkání pod kontrolou." shrnul utkání trenér Radomír Mrázek.

       Vítkovice vezou z Liberce první tři body do extraligové tabulky.
V příštím kole přivítají ve svém premirérovém domácím utkání v letošním ročníku nejvyšší české florbalové soutěže městského rivala Remedicum! Utkání začíná v sobotu 22.9.2012 v 19:15 na Dubině.