Ženy začaly sezonu vysokou výhrou

17. září 2012, redakce

Ženy Vítkovic mají za sebou první kolo. Začínaly soubojem s Jihlavou a radují se z úspěšného výsledku a vysoké výhry 9:2.

 

Do Žďáru nad Sázavou, kde našla pro úvodní kolo svůj exil Jihlava, cestovaly vítkovické ženy už bez Zuzany Macurové, která projevila přání odejít, ještě bez Denisy Ferenčíkové a na poslední chvíli vypadla ze sestavy i nemocná Tamara Hašová. Ve výsledku tak téměř z poloviny byla sestava Vítkovic jiná, než ta, co končila loňskou sezonu.

       Utkání nezačalo v kdovíjak vysokém tempu. Jak už to tak bývá, první minuty úvodu sezony byly svázány nervozitou a nepřesnostmi a opatrností z obou stran. První osmělení měl na kontě soupeř, který si vypracoval dvě pološance, které však neproměnil. Poté již od páté minuty začínaly přebírat otěže zápasu Vítkovice a Jihlava se zatáhla do obranné ulity, ze které čas od času nějakým brejkem ohrožovala vítkovickou Kubíčkovou v brance. Vítkovice byly v útoku ze začátku zápasu velmi sterilní a tak jim pomohla až přesilová hra a v ní pohotovost Hany Sládečkové, která dorazila střelu Pastuškové. To vše v sedmnácté minutě a s vedením 1:0 šly vítkovické do kabin.

       Získané vedení hráčky přeci jen výrazně uklidnilo a v druhé třetině už byl vidět rozdíl v kvalitě nejen v obrazu hry, ale především v realizování svých šancí a řešení jednotlivých situací. Hned v úvodu druhého dějství zakombinovala celá pětka a Martina Bernardová svou první extraligovou brankou vyhnala pavouky z pravé šibenice. Další branky si pak nechaly Vítkovice na druhou desetiminutovku, když nejprve Bernardová krásně uvolnila Hanu Sládečkovou a ta z první nedala domácí brankářce šanci. Za necelou minutu na to se uvolnila Ivana Šupáková a střelou těsně nad zemí na přední tyč zvýšila na 4:0. Za další půlminutu dvojice Lucie Šrotová s Monikou Léblovou krásně vyřešily rychlý protiútok a prvně jmenovaná mohla slavit povedenou branku. Domácí viditelně otřesené vývojem zápasu minutu na to vyrobily hrubku v defenzivě a Kamila Paloncyová svou první extraligovou brankou v kariéře ji pohotově využila. Kaňkou na výborné druhé třetině tak byl jen gól čtyři vteřiny před jejím koncem z hole Mácové, která doslova protlačila míček pod Kubíčkovou.

       Třetí třetina nabídla tvrdší a kouskovanou hru, než předchozí dějství a zákonitě tak ubylo na počtu vstřelených branek. Sedmá vítkovická padla v 50.minutě, když Bernardová dobře forčekovala, odražený míček si vzala Hana Sládečková a z protiútoku nic nevymýšlela a střelou nad ruku zkompletovala hat-trick. Vítkovické ženy pak přidaly v rychlém sledu další branku a byla velmi povedená. Po ose Halfarová – Kociánová se dostal míček až k Lucii Šrotové, která sama před brankářkou nezaváhala. V 54. minutě pak padla poslední a vůbec nejhezčí vítkovická branka. Rychlý protiútok trojice Quittková, Sládečková, Bernardová skončil jak se říká až v kuchyni, kdy Martina Bernardová uklízela míček do prázdné brány. V závěru pak ještě domácí hráčky snížily na konečných 2:9 pro Vítkovice.

       Do soutěže tak vstoupily Vítkovice nadmíru povedeně a vezou si vysoké vítězství. Svůj první domácí zápas odehrají v sobotu od 16:00 proti Liberci, tedy soupeři, který by se měl rvát o čelo tabulky a rozhodně se bude na co dívat.

Dopravu vítkovických žen na utkání zajišťovala autodoprava Zbyněk Stříbrný. Za podporu vítkovických žen tímto děkujeme.

FBŠ AL INVEST Jihlava – 1.SC WOOW Vítkovice 2:9 (0:1, 1:5, 1:3)

Branky a nahrávky: Mácová (Blažková), Federselová – Sládečková (Pastušková), Bernardová (Quittková), Sládečková (Bernardová), Šupáková (Vobořilová), Šrotová (Léblová), Paloncyová, Sládečková, Šrotová (Kociánová), Bernardová (Sládečková)

Sestava Vítkovic: Kubíčková – Ratajová, Voláková, Novakovská, Vobořilová, Halfarová, Mandátová – Sládečková, Quittková, Bernardová – Pastušková, Niemcová, Paloncyová – Léblová, Kociánová, Šupáková – od 23. Šrotová