MČR mladších žáků v Lipníku a Hranicích

31. května 2006, CD

O víkendu 6.-7.května proběhlo v kasárnách v Lipníku nad Bečvou a v SH SOU Sigma v Hranicích Mistrovství České republiky ve florbale mladších žáků. Vítezným týmem se stalo Brno, Vítkovice skončily nakonec na 6.místě.

Turnaj zhodnotil trenér Radim Sedlák.
 
1. SC SSK Vítkovice - FbŠ Bohemians  5:1
Naše mladé naděje se musely smířit s halou v objektu kasáren a malým hřištěm, avšak s výbornýmí rozhodčími. Po viditelné počáteční nervozitě se uklidnili po brance ve 4. minutě. Pak již začali hrát svoji hru, a v třetí třetině se dostávali na hřiště i ostatní hráči.
 
1. SC SSK Vítkovice - Sokol Pardubice  6:2
Po 2 rychlých brankách na začátku utkání hráči hráli uvolněně a bez problémů zvítězili.
 
1. SC SSK Vítkovice - FbC Victoria Ústí nad Labem  1:5
Toto utkání mělo rozhodnout o vítězi skupiny. Victoria jako loňský vítěz nenechala nic náhodě a od začátku měli naši hráči plné ruce i nohy práce. Fyzicky vyspělejší hráči Victorie měli viditelnou převahu a krok s nimi udržela pouze 1. pětka. Po zbytečných chybách 2. pětky, které byly potrestány góly se na hřiště opět dostali ostatní hráči.
 
 
 
Čtvrtfinále
Souboj o postup mezi nejlepší čtyři týmy nám turnajovým klíčem přidělil tým SPA Sokol Brno.
1. SC SSK Vítkovice - SPA Sokol Brno 1:2
Po hrubé chybě obránce jsme inkasovali 1. gól. Naši borci viditelně chteli vyhrát a proto se tlačili před brněnskou branku. Po mnoha šancích, když jsme netrefovali prázdné branky, se nám podařilo vyrovnat. Z ojedinělého protiútoku jsme však znovu inkasovali. Následující minuty se odehrávaly pouze před brankou Brna, která byla pod neustálou střelbou. Štěstí se k nám však obrátilo zády a ikdyž naši hráči bojovali s plným nasazením, vyrovnat se již nepodařilo.
 
 
Skupina 5. - 8. místo
1. SC SSK Vítkovice - Torpedo Havířov  4:1
V tomto utkání byl vyloučen trenér Vítkovic, protože nesouhlasil s výrokem rozhodčích, kdy hokejka hráče Torpeda jen o vlásek minula hlavu hráče Vítkovic. Hráče se semkli a i bez trenéra vybojovali účast v utkání o 5. místo.
 
 
Utkání o 5. místo
1. SC SSK Vítkovice - FbC Victoria Ústí nad Labem  0:3
S tímto soupeřem jsme se setkali již v základní skupině, kde nás přehrávali fyzicky. Nejinak to bylo i v tomto utkání. Naše 1. pětka se v tomto utkání předvedla v dobrém světle a svého soupeře přehrávala a měla i několik slibných šancí. Opět se projevila naše bolest v tomto turnaji a to bylo neproměňování šancí.
 
Zhodnocení turnaje
Mile mně překvapila 1. pětka, která se dovedla vypořádat s fyzicky zdatnějšími soupeři a předvedla pěkné výkony. Někteří jedinci se ale právě vůbec neprosadili a někdy se i báli hrát proti zdatnějším soupeřům, další přestali stačit fyzicky. Chtěl bych poděkovat všem hráčům za hojnou účast a za reprezentaci klubu.
 
Velký dík také rodičům, kteří neúnavně fandili a vytvořili při zápasech vyníkající atmosféru.
 
 
Více informací např. na webu  http://www.fbclipnik.wz.cz/, konkrétně zde nebo zde.