Vítkovice doma rozstřílely Bohemku 9:0!

30. září 2012, CD

Muži si doma spravili chuť po pátečním nepovedeném vystoupení na hřišti Future a porazili Bohemians rozdílem dvou tříd 9:0. Roman Ciompa vychytal svůj pátý extraligový shot-out. aktualizováno.

Marodkou sužované Vítkovice nastoupily jen na dvě pětky, do hry se občas dostal i mladý Jan Kubečka. Mimo hru zůstalo zraněné trio obránců Robin Žydel, Patrik Suchánek, Lukáš Veltšmíd. V brance se objevil Roman Ciompa a spolehlivým výkonem si vychytal pátý shot-out extraligové kariéry. Dlouhodobě jsou ze zdravotních důvodů mimo hru Radim Polášek, Oldřich Sova a také Václav Gurkovský, pro kterého sezona vinou vážného zranění kolene také velice brzy skončila.

      Ve třetí minutě fauloval na půlce hřiště Sládeček a byl poměrně přísně vyloučen. V přesilovce ještě gól nepadl, ale velice záhy udeřil vítkovický obránce Filip Heczko, který si vzal míček do svého opatrovnictví ještě na své polovině a po krátkém sólu propálil brankáře Suchomela. Za minutu se prosadil další vítkovický bek, tentokráte to byl Jakub Hubálek, jenž na hranici brankoviště pohotově dorazil do sítě svou vlastní střelu. Ve 13.minutě to mohlo být již 3:0, to by ovšem Martin Tokoš nesměl při své střele zahrát v pravidly nedovolené výšce. Na sklonku třetiny zastavil brejk Bohemians již v ponechané výhodě v rozporu s pravidly Heczko a následovala první přestávkou půlená přesilovka hostů.

      Z ní stojí za zmínku jen šance současné ikony Bohemians Michala Jedličky, tu ovšem zlikvidoval spolehlivý Ciompa. A tak zahřmělo na straně druhé. Pavel Jankulár zatáhl míček po levém mantinelu a bekhendem ho dokonale předložil Lukáši Hájkovi, který z první střelou do odkryté Suchomelovy branky zvýšil na tříbrankový rozdíl. Ve 32.minutě našel Kološ ideálně na středu Davida Matúše, který se nemýlil. Dvě minuty na to předvedla krásnou akci první vítkovická pětka, na konci souhry usměrňoval míček do poloprázdné branky za bezmocného Suchomela po ideálně Hrubého pobídce Martin Tokoš. Ve 38.minutě vybočila z vítkovické převahy Kozákova střela do tyče Ciompovy branky. Hráči Bohemians se snažili alespoň o čestný úspěch, šance na to měli. Jistý brankář Vítkovic byl ovšem proti.

      Do třetí třetiny hosté vyměnili brankáře, v jejich brankovišti se objevil Rebro. A ten poprvé kapituloval ve 48.minutě, kdy další skvostnou Hrubého příhru zužitkoval z bezprostřední blízkosti Petr Kološ. Ten samý hráč mohl za chvíli skórovat znovu, Tokoš ale finální přihrávku v úniku dva na Rebra neposlal ideálně. V minutě 51. si Vítkovice zahrály druhou přesilovku, ale vyloučení Kozáka ani přes velký tlak a šance nepotrestaly. Záhy ovšem seřídil mířidla David Matúš a vymetl levý horní roh Rebrovy branky. Do konce utkání přidaly Vítkovice rozloženému soupeři ještě dvě branky. Nejprve uvolnil chytře Řezanina Lukáše Hájka, který si pohrál s brankářem Rebrem a nekompromisně zavěsil a pak se ještě prosadil vítkovický "zabiják" Martin Tokoš, který umě tečoval Kološovu střílenou přihrávku. "Načepovat desítku" se již ale nepodařilo, byť k tomu měl několikrát blízko Matúš a také střídající Kubečka.

      Trenér Mrázek v pozápasovém rozhovoru žehral na velkou marodku, s výkonem svých hráčů v utkání byl spokojen. Hostující trenér Jakoubek pak sportovně přiznal, že Bohemians na Dubině v tomto zápase neměli příliš šancí bodovat.
      Vítkovice si po nepovedeném výkonu v Praze v utkání s SSK Future spravily chuť vysokým vítězstvím 9:0.

Záznam utkání je možno shlédnout zde: http://florbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Fortuna-extraliga/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Muzi/Sezona-2012-2013/17613-SC-WOOW-Vitkovice-fbs-bohemians-praha.htm

 

1. SC WOOW Vítkovice - FbŠ pipni.cz Bohemians 9:0
branky (asistence): 05:08 Filip Heczko, 06:24 Jakub Hubálek (Marek Matejčík), 25:45 Lukáš Hájek (Pavel Jankulár), 31:19 David Matúš (Petr Kološ), 33:31 Martin Tokoš (Lukáš Hrubý), 47:06 Petr Kološ (Lukáš Hrubý), 52:50 David Matúš (Filip Heczko), 54:39 Lukáš Hájek (Lukáš Řezanina), 56:17 Martin Tokoš (Petr Kološ)

rozhodčí: Radek Vybíhal - Pavel Kačer; vyloučení: 1:2; využití: 0:0; diváků: 177; zásahy brankářů: Roman Ciompa 18 - Petr Suchomel 13, Michal Rebro 9; po třetinách:  2:0, 3:0, 4:0;