Pátý turnaj sezóny 2012-2013 ml. žáci Tornádo – SH SOŠ Dopravní Ostrava

18. ledna 2013

Další turnaj sezóny, první v kalendářním roce 2013, přivedl Tornádo na palubovku SH SOŠ Dopravní Ostrava, takže domovské město a vylosování až 3. zápasu turnaje umožnilo kvalitní spánkovou přípravu. Soupeřem byly týmy z Havířova – Slavia a Slovan a dále Bohumín a zejména pak Škorpioni Ostrava-Poruba, kteří byli pořadateli turnaje.

Vstup do turnaje v 10.20 hod. proti modrému Slovanu Havířov byl povedený, soupeř nekladl vážnější odpor a Tornádo zápas dovedlo v poklidu k vítězství 6:1. K vidění bylo několik velice pěkných kombinačních akcí, které jsme po zásluze odměňovali potleskem. Obrana i brankář působili jistě a spolehlivě.

I druhý zápas v turnaji byl proti týmu z Havířova, tentokráte proti červenobílé Slavii. Konečný výsledek byl 9:2 pro Tornádo, ale zápas už tak jednoznačný nebyl. Poměrně dlouho byl bezbrankový stav i díky neproměněnému nájezdu ze strany našeho hráče a soupeře nalomila až naše branka na 2:0, kterou jsme vstřelili při vlastním oslabení.

Třetí zápas proti 1. SC Bohumín´ 98 z počátku vypadal dost staticky a bez pohybu, ale postupně se naši hráči vrátili k osvědčené rychlé a pohyblivé hře a výsledek se brzy začal naklánět na naši stranu. Závěrečné skóre se nakonec zastavilo na 13:3.

Po tomto výsledku bylo jasné, že v posledním zápase turnaje proti domácím Škorpionům půjde o celkové první místo v turnaji. Bylo zřejmé, že kluky nečeká lehká práce – Škorpioni postupovali turnajem suverénně a připsali si i jedno vítězství 15:0 před limitem. Fyzicky urostlejší a zdatnější hráči z Poruby nás dost často dostali pod tlak a náš brankář musel předvést několik skvělých zákroků, aby udržel přijatelné skóre. To ale přesto postupně narůstalo v náš neprospěch i díky dalšímu neproměněnému samostatnému nájezdu a tak závěrečný účet byl 1:6 pro hráče z Poruby.

Takže celkový souhrn byl za neděli 3 výhry a jedna prohra a celkové druhé místo. Viděli jsme z naší strany hodně gólů, pěkných akcí i poctivé vracení se zpět. Taktéž brankáři zaslouží pochvalu, zvláště proti Škorpionům to neměl náš gólman vůbec jednoduché. Zvlášť v tomto zápase se ukázalo, že nedůraz před vlastním brankářem se vymstí – takhle jsme dostali několik branek. A ani jeden ze samostatných nájezdů neskončil naším gólem… Takže námětů pro trénink je jistě dost.

Takže za všechny diváky děkuji hráčům a trenérům za příjemné zážitky a někdy příště na shledanou. Sportu zdar a florbalu zvlášť…

Tomáš Mazurek