Havířov vzdoroval, všechny body přesto zůstaly na Dubině

20. ledna 2013, CD

Vítkovice se po 16.kole osamostatnily na čele tabulky Autocont extraligy. Havířov kladl velký odpor, nakonec však odjel po prohře 6:8 domů s prázdnou, Tatran klopýtl s Future. Vítkovice vedou mužskou i ženskou extraligu!!! aktualizováno.

Uplynulý víkend byl víkendem, kdy papírově slabší týmy útočily na ty z popředí tabulky. Již ve čtvrtek měla v televizní předehrávce Mladá Boleslav plné ruce práce s posledním Libercem, udolala jej 10:8. V sobotu již ale nestačila na Bohemians 8:7! A Bohemka v neděli zle zatápěla i Chodova, ten ale nakonec dvěma góly v power-play vítězství udržel (8:5). Future sahalo po třech bodech s Tatranem, nakonec jeden urvalo, Tatran zvítězil až po samostatných nájezdech 7:6. A konečně Vítkovice měly doma také plné ruce práce s bojovným Havířovem.

      V 6.minutě otevřel účet utkání nenápadnou střelou Petr Kološ. Do minuty ovšem po spolupráci s Juhaňákem vyrovnal Bajgar. Pak si vzal slovo Martin Tokoš a dvěmi povedenými bekhendovými střelami získal pro Vítkovice dvoubrankový náskok.

      Ten se ale rozplynul v průběhu druhé třetiny, kdy Havířov třemi góly zápas úplně otočil! A měla to na svědomí druhá pětka Havířova. Nejprve se dvakrát po spolupráci s Bajgarem prosadil Pavel Bezděčík, poté jeho bratr Petr nabil kolegovi z obranné dvojice Kuttlerovi a Havířov se dostal poprvé v utkání do vedení. Poté jakoby se ochablé Vítkovice přeci jen vzpamatovaly a začly bojovat. Ve 38.minutě vyrovnal střelou od levého mantinelu Patrik Suchánek a za minutu již Vítkovice zase vedly, to když si přihrávku Lukáše Hájka brankovištěm srazil jeden z havířovských beků do vlastní branky. Havířovu se ale povedla rychlá odpověď. Ještě v probíhající 39.minutě vyrovnal obránce Peřka a po dvou třetinách se začínalo odznovu.

      Do třetí části vlétly Vítkovice jako vítr a výsledkem byla šance, další požár řešil Petr Bezděčík vysokou holí v brankovišti. Nařízené trestné střílení ovšem Kološ střelou do tyče neproměnil, byť si brankáře Laju pěkně "vymíchal". Havířov má suverénně nejhorší oslabení v lize a potvrdil to i tentokrát. Vítkovice si v početní přesile vypracovaly dost šancí, nakonec se ujala až akce Veltšmída s na brankovišti nekompromisně zakončujím Lukášem Řezaninou. Veltšmídova přihrávka-nepřihrávka ke střelci doputovala ovšem s velkým štěstím. Havířovu ani tentokrát odpověď netrvala déle než minutu. Důrazem na brankovišti se prosadil Záhumenský a bylo to 6:6. Ve 45.minutě dostali hosté po faulu Suchánka také možnost hrát přesilovou hru. Tu ale neodehráli dobře a ihned po návratu na hřiště si hříšník Patrik Suchánek spravil chuť po souhře s Matúšem a gólové ráně z "mezikruží". Výsledek za dvě minuty po Žydelově příhře upravil na konečných 8:6 Petr Kološ.

      Vítkovice se díky klopýtnutí Tatranu dostaly do čela extraligové tabulky!

Video on-line z utkání:
http://florbal.tvcom.cz/Zapas/Soutez-Fortuna-extraliga/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Muzi/Sezona-2012-2013/19549-SC-WOOW-Vitkovice-TORPEDO-HAVIROV.htm

1. SC WOOW Vítkovice - Torpedo Pegres Havířov 8:6
branky:  6. Petr Kološ, 15. Martin Tokoš, 20. Martin Tokoš, 38. Patrik Suchánek, 39. Lukáš Hájek, 43. Lukáš Řezanina, 47. Patrik Suchánek, 48. Petr Kološ - 7. Tomáš Bajgar, 24. Pavel Bezděčík, 26. Pavel Bezděčík, 28. Jakub Kuttler, 39. Vojtěch Peřka, 43. Tadeáš Záhumenský; rozhodčí: Radek Vybíhal - Pavel Kačer; vyloučení: 1:1; využití: 1:0; diváků: 230; zásahy brankářů: Lukáš Souček 11 - Štěpán Laja 37; po třetinách:  3:1, 2:4, 3:1;

 

Foto: Vlaďka Zoubková