Ženy uspěly v Brně

21. ledna 2013, redakce

Ženy Vítkovic odehrály o víkendu další extraligový zápas, tentokrát v Brně proti týmu Židenic, který se momentálně drží na postupových příčkách zajišťujících účast v play-off.

      Vítkovicím se povedl vstup do utkání náramně. Po signálu z rohu se na brankovišti prosadila pohotově Kamila Paloncyová a oslavila tak svůj návrat po zranění. Rychlá branka však jakoby předznamenala obrovskou střeleckou nemohoucnost, která vítkovické ženy po zbytek třetiny postihla. Domácí sice jasně přehrávaly, na branku za úvodní dějství vyslaly skoro neuvěřitelný počet pokusů 20, několik zejména obrovských šancí Ratajové skončilo vedle, ale prosadit se nedokázaly tváři v tvář ex-vítkovické Ondrejkové v brance domácích ani Pastušková, Léblová či Kociánová. První dějství tak i přes drtivý vítkovický tlak skončilo pouze 1:0.

       Druhé dějství už nabídlo trochu vyrovnanější obrázek. Domácí se zlepšily k obraně a Vítkovice až tolik šancí již neměly. Naopak i domácí sem tam zahrozily, s čímž si však věděla rady narozeniny slavící Hana Ranochová v brance Vítkovic. Druhá třetina tak přinesla jen jedinou branku po parádním individuálním průniku Léblové a přihrávce na zlatém podnose pro snadno skórující Kláru Kociánovou.

       To úvod třetí části se Vítkovicím hrubě nepovedl. Nejenže špatně sehrály početní výhodu, ale vyloučená Valehrachová prakticky hned po návratu z trestné lavice se střelecky z rychlého protiútoku prosadila a rázem to byl jiný zápas. Domácí ožily a Vítkovice si díky lajdáckému zakončení v prvních dvou dějstvích připsaly horké chvilky. Asi nejvíce, když domácí trefily břevno, což se nakonec ukázalo jako klíčový okamžik utkání, protože v tomtéž střídání se na druhé straně prosadila Anna Niemcová a přinesla potřebný klid na vítkovické hokejky. Ten byl nedlouho poté zúročen pohotovou střelou Veroniky Enenkelové a jejím prvním gólem po herní pauze a definitivní podobu výsledku pak dala po dorážce Sylva Gaidová. V závěru si již Vítkovice bez větších potíží pohlídaly snahu domácích o zdramatizování zápasu a došly si pro další tři body do extraligové tabulky. V příštím kole v sobotu 26.1. zavítají Vítkovice na půdu Olomouce.

 

TJ Sokol Brno Židenice – 1. SC WOOW Vítkovice 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Branky a nahrávky: Valehrachová - Paloncyová (Mahdalová), Kociánová (Léblová), Niemcová (Ferenčíková), Enenkelová, Gaidová (Šupáková)

Sestava Vítkovic: Ranochová – Niemcová, Halfarová, Ferenčíková, Šupáková, Pastušková – Ratajová, Vobořilová, Mahdalová, Paloncyová (30. Gaidová), Quittková – Voláková, Mandátová, Kociánová, Enenkelová, Léblová