Veronika Vobořilová: Teď nastává chvíle, kdy nemůžeme polevit

25. ledna 2013, redakce

Nenápadná zarputilá obránkyně Veronika Vobořilová patří již k stálicím vítkovické sestavy a často bývá brána za dobrou duši týmu. Přinášíme s populární Vobo rozhovor, chvilku vážný, chvilku méně o náladě v týmu a právě probíhající sezóně.

Ahoj Verčo, dnes patříš už skoro neodmyslitelně do vítkovické smečky, ale málokdo ví, že jsi původem ze Znojma a působila si dříve v Olomouci a ani tvé začátky ve Vítkovicích nebyly lehké a trvalo docela dlouho než si se prosadila. Jak na své začátky a zapracování se ve Vítkovicích vzpomínáš?
Nebylo to lehké, ale já jsem ani nic jiného nečekala. V Olomouci už jsem hrála dlouho a ztratila jsem motivaci. Zahrát si ve Vítkovicích byl jednak můj tajný sen a jednak velká výzva. Připadalo mi všechno jiné. Tréninky byly náročnější, bylo tu hodně hráček a každá musela dokázat, že na sestavu má. Já se ještě přeučovala z útočníka na obránce. Jiný systém. Vše mi přišlo jiné. První rok jsem skoro celý proseděla. Postupem času jsem se dostávala na hřiště častěji a častěji. Teď zatím nastupuju pravidelně a vážím si toho, že mi trenéři věří a nasazují mě. Ale ani teď, po tak dlouhé době, nezapomínám na to jaké úsilí mě to stálo. A že musím neustále makat, protože nic není zadarmo :)

 

Krátce k tvému znojemskému původu. Umíš zavařovat okurky?:) A jak si na tom s pitím vína? :)
No..když si vzpomínám na tu vanu plnou okurek, tak bych měla říci, že zavařovat umím :) O tom, zda to tak skutečně je, se bavit nebudeme. S pitím vína nemám žádný problém, ale že bych ho měla nejraději, to asi ne :)

 

V probíhající sezóně se ženám Vítkovic daří, jak tobě se zatím sezóna jeví a co je potřeba dělat, aby i dále probíhala úspěšně?
Máš pravdu, zatím se nám daří. Ale to je teprve základní část. A je v podstatě jedno,jak dopadneme v základní části, protože i když budeme první v tabulce a pak bychom vypadly v play-off, bude to neúspěch. Aby se vedlo i dále je hlavně zapotřebí se nezranit. Bohužel v probíhající sezóně máme zatím dost zraněných. Snad jsme si všechna zranění vybraly už dopředu a v důležité vyřazovací části se nám budou podobné nepříjemnosti obloukem vyhýbat. Všechny si ale uvědomujeme, že před sebou máme kus těžké práce. Teď nastává chvíle, kdy nemůžeme polevit, ač nás v nejbližší době čekají lehčí soupeři, musíme makat na 100% a neusnout na vavřínech, protože to by se nám mohlo vymstít.

 

Ve vítkovickém kádru patříš k těm nejstarším, jaké to je, kočírovat kolem sebe někdy docela dost mladé holky?
Díky nim si aspoň nepřipadám tak stará. Ale někdy nevím, zda už to není šikana starých osob :) :) Na druhou stranu je o mě dobře postaráno. Už mám slíbené dokonce náhradní klouby :) Ono je taky někdy jedno, kolik kdo má let. Střelené jsme všechny :)

 

Býváš považována za dobrou duši týmu, takže ti jistě všechny spoluhráčky odpustí, když pustíš do světa nějakou jednu, dvě vtipné perličky z kabiny, které by mohly fanoušky zajímat?:)
To by asi holky moc rády nebyly. To co se řekne v týmu by tam mělo i zůstat. Můžu však odkázat na Gedžu ( Verču Enenkelovou), která je na perličky specialista a určitě ráda odpoví na západočeské město na dvě a tak...

 

Zanedlouho čeká vítkovické ženy finále poháru. S čím do zápasu jdete a je pravda, že se necháš třikrát vyloučit, aby tě bylo v televizi více vidět?:)
Tak nejprve nás čeká zápas s Olomoucí. Takže se více soustředíme zatím na něj.
Finále budeme chtít určitě vyhrát a to je to nejdůležitější s čím do takového zápasu můžeme jít. Soupeře jsme letos v lize dvakrát porazily, ale to tady nebude znamenat nic. Bude to úplně jiný zápas, na který se budeme muset plně soustředit hned od začátku. Je pravda, že někdy máme v úvodních minutách problémy s koncentrací, ale to bude muset jít stranou. Pokud chceme zvítězit, musíme do zápasu dát vše, a hlavně to srdíčko. Myslím, že divákům můžeme slíbit napínavý souboj do posledních minut. A co se týče vyloučení,tak něco takového jsem zmínila, protože bych ráda pozdravila z televize všechny známé. Trenérům by se to ale moc líbit nemuselo, a tak jsem si teda řekla, že když né tři vyloučení, tak aspoň tři góly.

 

Ve Vítkovicích mimo hraní i pomáháš s trénováním mladých nadějí, konkrétně žákyň. Jak jim to zatím jde a poslouchají?
Holky jsou šikovné. A některé mají velký potenciál. Je však pouze na nich, jak budou na sobě pracovat a kam to dotáhnout. My se je s Romčou snažíme nasměrovat správným směrem, ukázat jim vhodnou cestu, kterou se za dobrými výsledky vydat, a taky je tak trochu naučit, že zadarmo nic mít nebudou. Že za každým úspěchem stojí kus práce.

 

V sobotu tě čeká souboj proti tvému bývalému týmu, Olomouci. Ve Vítkovicích už si dlouho, ale přesto, pociťuješ souboje na rooseveltce nějak jinak než ostatní zápasy? Bude nějaká prémie za výhru? A co je potřeba udělat, aby Vítkovice v utkání potvrdily roli papírového favorita a odvezly si tři body?
Jsem tu sice už dlouho, ale hrát proti Olomouci není pro mě nikdy lehké. Je to pokaždé takový zvláštní pocit. Hodně holek ještě znám a to prostředí mi také není cizí. Řekla bych, že bývám i trochu nervózní. A prémie nebude..jedině kdybych dala hattrick, to bych musela péct :)
Co je potřeba udělat? Tak vyhrát, to je jasné! Myslim, že to ale lehký zápas nebude. Olomouc rozhodně nepatří ke slabším týmům. Pro ně hraje poměrně značnou výhodou zmenšené hřiště, na kterém dokáží lépe bránit a zahušťovat prostor před bránou, takže se hostujícím týmům vždy hůře kombinuje. My musíme rozhodně více střílet a být dravější směrem do brány.

 

Děkuji za rozhovor a ať se daří.
Díky :)

Foto: Vlaďka Zoubková