Extra bod trefil Tokoš

27. ledna 2013, CD

Vítkovice vyhrály v Brně 5-4 po prodloužení. Brněné si sice vybojovali prodloužení v samotném závěru utkání, když v poslední minutě skompletoval hattrick Ondráček, v poslední minutě prodloužení ale o tom, že si domů Vítkovice povezou dva body, rozhodl Martin Tokoš.

Vítkovice nastoupily díky velkému množství absencí pouze na dvě pětky. Chyběli Hezcko, Jastřembský, Hrubý a Jankulár, junioři Oborák, Kubečka a Šebesta si plnili povinnosti ve své věkové kategorii.

      Domácí dostal do vedení v 7.minutě Kostka, skóre srovnal ve 27.minutě Lukáš Řezanina. Vítkovice šly do vedení o dvě minuty později, kdy se v přesilovce při vyloučení domácího obránce Komendy prosadil po spolupráci se Suchánkem Jakub Hubálek. A za chvíli bylo na prořídlé vítkovické střídačce ještě veseleji, když na 3:1 zvyšoval Lukáš Veltšmíd.

      Druhé vyloučení Komendy se vešlo do dvou třetin, přepůlila ho druhá přestávka. Vítkovice ovšem poprvé v sezoně letos kapitulovaly ve vlastní přesilovce! Vteřinu před Komendovým návratem na hřiště snížil na 2:3 z pohledu domácích Ondráček. A stejný muž ve 49.minutě dorážkou z velkého brankoviště vyrovnal! V 52.minutě ale prostřelil zeď Lukáš Hájek a Vítkovice opět vedly. V poslední minutě utkání ovšem dokonal hattrick Ondráček a utkání šlo do prodloužení. 47 vteřin před samostatnými nájezdy se po Suchánkově vysunutí trefil Martin Tokoš a extra bod přihrál svým Vítkovicím!

      Vítkovice sice ztratily jeden bod, jeho největší rival v souboji o první místo tabulky Tatran ovšem zaváhal a ztratil všechny tři! Vítkovice tak na čele tabulky utekly zbytku startovního pole již na tři body.

itelligence Bulldogs Brno - 1. SC WOOW Vítkovice 4:5p
branky:  7. Matěj Kostka, 41. Luděk Ondráček, 49. Luděk Ondráček, 60. Luděk Ondráček - 28. Lukáš Řezanina, 29. Jakub Hubálek, 32. Lukáš Veltšmíd, 52. Lukáš Hájek, 65. Martin Tokoš; rozhodčí: Petr Černý - Jiří Janoušek; vyloučení: 2:1; využití: 0:0; diváků: 419; zásahy brankářů: Pavel Jurčík 16 - Lukáš Souček 26; po třetinách:  1:0, 0:3, 3:1, 0:1;