Finálový den Poháru České pojišťovny opět s účastí Vítkovic

29. ledna 2013, CD

Ve čtvrtek proběhne v Českých Budějovicích finále Poháru České pojišťovny mužů i žen. Zatímco loni si televizní finále užili muži, letos mají Vítkovice želízko v ohni v ženské kategorii. Vítkovice si to o vítězství v poháru rozdají s Herbadentem.

Vítkovice mají s Herbadentem letos v extraligové sezoně výbornou bilanci. Doma pražského obhájce titulu porazily jasně 6:2, venku dokázaly zvítězit na samostatné nájezdy 4:3. Uvidíme, zda porazí suveréna posledních let i potřetí. Věřme, že ano!

Vyjádření trenéra Jiřího Veleckého:
"Za účast ve finále jsme rádi, bude to pro nás zajímavá zkušenost. Pohár je pro nás doplněk k ligové soutěži, který si především samotné holky chtěly letos zahrát. Vzhledem k časové a finanční náročnosti se ho neúčastníme pravidelně a tak je příjemné, že když jsme se letos k účasti rozhodli, povedl se nám postup do finále. Mrzí nás, že florbalová unie nebyla při výběru termínu obezřetnější. Finále se koná v mezinárodním reprezentačním termínu a naše letos v podstatě nejlepší hráčka Denisa Ferenčíková tak musí místo finále plnit reprezentační povinnosti v dresu Slovenska při kvalifikaci o mistrovství světa, což na naši sestavu logicky bude mít vliv a až samotné utkání asi ukáže, jak moc velký. Kromě dlouhodobě zraněné Tamary Hašové visí otazník nad startem i některých dalších hráček, které mají zdravotní problémy, ale snad se je podaří do finále vyřešit.

Přítomnost televizních kamer je zajímavá, vzhledem k tomu, že bychom chtěli v lize bojovat o postup do Superfinále tak může finále poháru být do určité míry i takovým vyzkoušením si většího mediálního zájmu pro naše hráčky. Přeci jen 90% hráček kádru se s tím nikdy nesetkalo.

Na samotný zápas se nijak speciálně nepřipravujeme, kromě tedy toho, že vzhledem k absencím musíme poupravovat složení jednotlivých pětek. Snad jen holky samotné trenéry překvapily v tom, že i ve středu bez ohledu na zápas chtějí kondiční trénink ve Fitcentru."

 

Cesta vítkovických žen do finále:

Pohár České pojišťovny19.10.2012 19:30Opava - Vítkovice1:12
Pohár České pojišťovny20.11.2012 19:45Bulldogs - Vítkovice4:8
Pohár České pojišťovny10.1.2013 18:40Chodov - Vítkovice1:2

Finále 1. SC Vítkovice - Herbadent Praha 11 SJM začíná ve čtvrtek 31.1.2013 v 17:00 ve sportovní hale v Českých Budějovicích. Živě jej bude přenášet ČT SPORT.