Mladší žáci - 6. turnaj Dubina

06. února 2013, ToMaz

Po vysvědčení a před jarními prázdninami jsme byli na domovské hale pořadateli dalšího turnaje mladších žáků. Vlivem různých okolností se tentokráte sešlo jen 10 hráčů do pole, 5 mladších žáků a 5 elévů, takže bylo jasné, že boje nebudou jednoduché. Zápasy nám vyšly přesně po dvou hodinách na 8.00, 10.00, 12.00 a 14.00 – turnaj jsme tedy otevírali i uzavírali. Soupeřem nám postupně byli hráči z Bohumína, Horní Suché, MVILu a Tigers z Poruby.

První zápas nás tedy svedl dohromady s týmem z Bohumína, který do branky stavěl v celém turnaji elévku Elišku z rokem narození 2003 – byla velmi šikovná, ale střely do horní části branky jí přece jen činily potíže díky menšímu vzrůstu. Naši hráči také několikráte pěkně zakombinovali a výsledek byl jednoznačný a to 9:2 v náš prospěch.

Zápas s Horní Suchou byl velice vyrovnaný a dramatický. O jednogólové vedení jsme přišli až těsně v závěru, ale jak se ukázalo, narazila na sebe v tomto zápase dvě nejsilnější mužstva turnaje. Remíza 4:4 byla spravedlivým vyjádřením dění na hřišti.

Třetí zápas proti lokálnímu sousedovi MVIL Ostrava přinesl jednoznačné vítězství 8:4 a to ještě celá řada zůstala nevyužita, škoda také několika okének v obraně…

Poslední zápas s tygry z Poruby opět napínal naši nervovou soustavu. Se soupeřem jsme se vystřídali ve vedení, nakonec jsme viděli i hru bez brankáře v jeho podání i málo vídanou červenou kartu taktéž v jeho podání. Nakonec jsme uhájili jednobrankové vedení 5:4.

Celkově si tedy Tornádo připsalo 3 výhry a jednu remízu. Jen vlivem horšího skóre jsme obsadili až druhé místo. Určitě je třeba kluky pochválit za bojovnost a nadšení, s nímž se vrhali do soubojů s převážně vyššími a staršími soupeři. Viděli jsme i hezké promyšlené kombinace a odebírání míčků soupeřům, zejména když to provede elévek o hlavu či o dvě menší než soupeř, tak je pochvala na místě. Takže i početně menší mix mladších žáků a elévů se ukázal jako velice silný a bojovný a druhé místo potvrdilo velmi dobrou hru Tornáda v letošním roce.

Za všechny diváky děkuji hráčům a trenérům za příjemné zážitky a klukům přejeme pěkné odpočinutí od školních povinností. To tedy vlastně přeji i rodičům…

Tomáš Mazurek