Ženy dvakrát potvrdily roli favoritek a dostaly se zpět do čela soutěže

25. února 2013, redakce

Extraligové ženy měly na programu o víkendu hned dva zápasy. Regulérní kolo proti Českým Budějovicím se odehrálo v sobotu, v neděli pak dohrávka odloženého zápasu se Šumperkem. Oba zápasy zvládly vítkovické ženy bez zaváhání a vrátily se do čela soutěže o bod před Herbadent.

V sobotním zápase proti poslednímu týmu extraligy z Českých Budějovic nezačaly ženy nejlépe a v úvodním dějství to vypadalo, jakoby sedmihodinovou cestu měli v sobě spíše ony. Výsledkem bylo překvapivé vedení soupeřek po brance Kučerové. Trvalou převahu však i Vítkovice dokázaly využít a vývoj utkání brzy otočit. V jedenácté minutě se dorážkou prosadila Klára Kociánová, za dvě minuty se opět prosadila první pětka, když bezelstnou přihrávku Pastuškové proměnila ve vedoucí gól Denisa Ferenčíková. Účet první třetiny a odskočení do klidnějšího skóre uzavřel brejk Enenkelové a zakončující Monika Léblová
      Druhá třetina byla ze strany Vítkovic o poznání lepší a utkání se stalo jednoznačnou záležitostí. V jejím úvodu si dvěma krásnými přihrávkami vysloužila potlesk Ferenčíková a gólově profitující Anna Niemcová a Veronika Enenkelová. Na šest nula po dvou třetinách pak uzavřela po signálu ze standartní situace Hana Sládečková.
      Třetí třetina se nesla v duchu rozhodnutého stavu a Vítkovice jen navýšily vedení a docílily desítky. Nejprve po přiťuknutí Šrotové se ze středu trefila přesně Martina Bernardová, poté se krásně individuálně prosadila Ivana Šupáková, aby v závěru přidaly své druhé branky v zápase Anna Niemcová a střelecky v závěru základní části potentní Monika Léblová.

1.SC WOOW Vítkovice – FBC United České Budějovice 10:1 (3:1, 3:0, 4:0)
Branky a nahrávky: Kociánová (Niemcová), Ferenčíková (Pastušková), Léblová (Enenkelová), Niemcová (Ferenčíková), Enenkelová (Ferenčíková), Sládečková (Quittková), Bernardová (Šrotová), Šupáková (Léblová), Niemcová (Ferenčíková), Léblová (Enenkelová)
Sestava Vítkovic: Kubíčková – Halfarová, Niemcová, Kociánová, Pastušková, Ferenčíková – Vobořilová, Ratajová (40.Novakovská), Sládečková (40. Šrotová), Quittková (40. Bernardová), Mahdalová – Mandátová, Voláková, Šupáková, Léblová, Enenkelová

 

V neděli dorazil na Dubinu další z týmů, které letos čeká boj o záchranu v nejvyšší soutěži, konkrétně tým Šumperka. Vítkovické ženy nastoupily do utkání o poznání přesvědčivěji než v sobotu a utkání měly pod kontrolou a přidaly i velmi pěkné branky. Tu první pohotovou střelou Veronika Enenkelová, druhou přidala po elegantním blafáku Andrea Pastušková. Další již nepadla, hlavně díky výbornému výkonu hostující brankářky Davidové. Domácí Hana Ranochová naopak moc zasahovat nemusela, nicméně dva těžké zákroky při individuálních únicích ex-vítkovické Hubáčkové zvládla na jedničku a v podstatě si v utkání došla pro čisté konto, které ji co do statistického pohledu zkazilo jen krvavé zranění na ruce, kvůli kterému nedochytala poslední tři minuty.
      Druhou část střelecky začala elegantním sólem Denisa Ferenčíková. Poté Vítkovice využily přesilovku, když přihrávku Pastuškové umístila z první do branky Zuzana Halfarová. Své střelecké schopnosti pak výstavní bombou z dálky předvedla Denisa Ratajová a třetinu uzavřela vtipnou přihrávkou Bernardová na skórující Lucii Šrotovou. Ve třetí části padly ještě dvě branky, trefila se svým typickým dalekonosným plachťákem, který proklíná nejedna extraligová brankářka, Alena Novakovská a účet uzavřela důrazným prosazením se Veronika Vobořilová.

Vítkovické ženy tak dorovnaly počet zápasů s ostatními týmy tabulky a vrátily se o bod do čela před pražského obhájce titulu Herbadent. Nyní je čeká poslední kolo základní části, které odehrají v neděli 3.3. v Praze s Chodovem.

1.SC WOOW Vítkovice – FBC COQUÍ Šumperk 8:0 (2:0, 4:0, 2:0)
Branky a nahrávky: Enenkelová (Halfarová), Pastušková (Ferenčíková), Ferenčíková (Halfarová), Halfarová (Pastušková), Ratajová (Vobořilová), Šrotová (Bernardová), Novakovská (Šrotová), Vobořilová (Quittková)
Sestava Vítkovic: Ranochová (57.Kubíčková) – Voláková, Halfarová, Enenkelová, Pastušková (40. Kociánová), Ferenčíková (40. Mahdalová) – Vobořilová, Ratajová, Sládečková, Quittková, Paloncyová – Novakovská, Mandátová, Šupáková (40. Léblová), Bernardová, Šrotová

Foto: Vlaďka Zoubková